Hozzávalók: 2 db nagyobb burgonya, 3 db sárgarépa, 15 dkg nyers káposzta, fél zellergumó, 1 fej hagyma, 1 db közepes póréhagyma, 2 dl paradicsomlé, 1/2 marék rizs, 1 dl olíva olaj, 2 liter húslé (leveskockából), 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csokor kapor, só, bors
Elkészítése: A hagymát apróra vágom, a sárgarépát és a zellert felkockázom, a petrezselyem zöldjét apróra vágom. Egy fazékban felmelegítem az olívaolajat, üvegesre párolom rajta a hagymát, majd beleadom a zöldségkockáimat, megszórom a petrezselyem zöldjével, hozzákeverem a paradicsomlevet, és felöntöm a húslével, sózom, borsozom, felforralom. Közben felkarikázom a póréhagymát, kockázom a burgonyát és csíkokra vágom a káposztát, amikor levesem forrni kezd, mindezeket beleadom. 1-2 perc elteltével beleszórom a megmosott rizst, fedő alatt kis lángon puhára főzöm. Forrón, összevágott kaporral meghintve tálalom.
2011-07-13
/mindmegette.hu/