Ahányszor pizzát sütök, gyerekeim mindig elmondják, hogy sehol a világon nincs olyan finom pizza, mint itthon. Imádják, én meg szívesen készítek.
Ezzel a formázási módszerrel lesz a pizza török papucs formájú, melynek a tölteléke általában fűszeres darált hússal készül. De lényegében bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 tk cukor
3 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
2 tk só
1 evőkanál tejföl
őrölt bors
1-2 teáskanál szárított oregánó + egy kevés a szóráshoz
A töltelékhez:
35 dkg darált hús
1 kisebb zöldpaprika
1 fej lilahagyma
3 cikk fokhagyma
3 evőkanál sűrített paradicsom + egy kevés a kenéshez
2 teáskanál szárított kakukkfű
1 csokor petrezselyemzöld
só
frissen őrölt színes bors
kevés olaj a sütéshez
10 dkg reszelt sajt a tetejére
A tálaláshoz:
paradicsom
bazsalikomlevelek
tejföl
csípős paprika
Elkészítése:
A tésztához 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, belemorzsoljuk az élesztőt, és összekavarjuk.
2012-08-20
http://gergelyne.blogspot.hu