Nohut (csicseriborsó egytálétel hús nélkül)

Hozzávalók: 20 dkg csicseriborsó (egy éjszakára sós vízben beáztatva), 1 fej vöröshagyma apróra vágva, kevés margarin és olívaolaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 db hosszú zöldpaprika karikára vágva, 1 db hámozott paradicsom kockára vágva, só, bors. Nohut-yemeği-resimli

A csicseriborsó áztatólevét leöntjük és jó alaposan megmossuk. Egy lábosba öntjük és annyi sós vízben, hogy ellepje megfőzzük (25-30 perc). (Ha esetleg többet főzünk a csicseriborsó fagyasztható.) Az apróra vágott vöröshagymát és paprikát kevés margarinon és olívaolajon megfonnyasztjuk, hozzátesszük a paradicsompürét és kicsit tovább pirítjuk. Beleöntjük a kockára vágott paradicsomot és kevés vízzel felöntve további 4-5 percig főzzük.

Ezután tesszük bele a csicseriborsót, sózzuk, borsozzuk, aki szeretne tehet bele kevés Vegetát is és annyi vízzel felöntjük, hogy kb. 1 ujjnyi vastagon ellepje. Fedő alatt készre főzzük (kb. 20 perc.) Rizzsel vagy bulgurral tálaljuk, kínáljunk hozzá joghurtot vagy cacikot (joghurtos uborkasaláta) úgy még finomabb! Lehet hússal is készíteni, akkor hagyjuk el az olívaolajat! Afiyet olsun! Klaudia

2011-02-20