Sokkal könnyebb emlékezni egy ország, egy város, vagy egy kultúrára, ha valamilyen jellegzetes ízt, vagy hangulatot társíthatunk hozzá. A teacserje szárított leveleiből készült főzetet a világon sokféleképpen készítik. A különféle nemzetek idővel kialakították a saját teakultúrájukat, egyedi és semmi mással nem összetéveszthető ízvilággal. Következzen néhány jellegzetes tea recept!
Török almatea
A török almatea a világ egyik legegyszerűbb teájának tekinthető. „Elkészítéséhez először is forraljunk fel legalább fél liter vizet, majd áztassuk be tetszőleges mennyiségű hibiszkusz és csipkebogyó teakeveréket. Ehhez adjunk hozzá szárított és aprított almaszirmokat is” – hangsúlyozta Simon László, az ausztrál konyhai gépeket gyártó Sage termékmenedzsere. Hozzátette: ha valaki még almásabban szereti, akkor egy deci szűrt almalevet is hozzáönthet a forró török almateához. Mivel ebben a teában nincs tein, ezért nem élénkít, viszont kellemes, gyümölcsös karakterével kellemes atmoszférát teremt a hideg téli estéken.
A többi teáról a tozsdeforum.hu oldalon olvassanak!