Karfiolos muszaka (Karnabahar musakka)

karnabahar-musakka1 fej karfiol 25 dkg darált hús (marha) 2 fej vöröshagyma 3 evőkanál vaj, vagy margarin 2 evőkanál paradicsompüré só 2 teáscsésze húsleves

A vajban a finomra vágott hagymát 3 percig pirítom, és hozzáadom a darált húst. Addig kevergetem erős lángon, amíg egyenletesen megbarnul. Elkeverem a paradicsompürével, hozzáadom a húslevest, és 15 percig párolom. A karfiolt nagyobb rózsákra szedve forró, sós vízben 10 percig főzöm. Leszűröm, ráöntöm a darált húst levével együtt, lefedem, és nagyon kis lángon 30 percig párolom. Tálaláskor őrölt borsot, esetleg néhány csepp citromlevet hintek rá, és joghurtot kínálok hozzá.

Canan