
A török fasírtgolyó egyesíti a húsgolyók szaftosságát, a burgonya lágyságát és a karakteres paradicsomos-paprikás szósz aromáját. És mindez egyetlen tepsiben készül!
Ahogy a mediterrán napsütés ragyog, úgy bontakoznak ki az ízek ezen a tányéron is: az İzmir köfte a török otthonok egyik legkedveltebb és legegyszerű fogása. A szaftos, fűszeres fasírtgolyók mellé kerülő burgonya, paprika és paradicsom egyetlen tepsiben sül össze, az étel illata már a sütőből kiszökve is elvározsolja az éheseket.
Nincs benne semmi túlgondolás, mégis minden falatban ott a melegség, amit csak az otthoni, szeretettel főzött ételek tudnak adni. Egy kanál joghurttal, friss kenyérrel tunkolva pedig igazi mediterrán boldogság költözik az asztalra.
Szaftos török fasírt
Hozzávalók a húsolyókhoz:
40 dkg marhahús
10 dkg zsemlemorzsa
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
2 ek. petrezselyem
1 tk. római kömény
fél tk. só
negyed tk. bors
A zöldséges alaphoz:
50 dkg krumpli
1 db sárgarépa
5 db tv-paprika
A paradicsomos szószhoz:
1 ek. paradicsompüré
1 ek. paprikakrém
4 dl víz
2 ek. olívaolaj
só
bors
Elkészítési idő: 1 óra Előkészítési idő: 20 perc Pihentetési idő: 5 perc
Forrás: sobors.hu
				



























