Diéta a török büfében

bulgur_pilafA szénhidrátszámolós diéta leginkább úgy tartható, ha dobozolunk, azaz mindig készülünk étellel. De vannak esték, amikor elmarad a főzés, így másnapra nincs ebéd, tehát a városban kell megoldani az étkezést. Török büféből elég sokkal találkozhatunk, így rendszerint itt oldom meg az étkezésem.

A cél, hogy minél kevesebb alkalommal kelljen étteremben, büfében közepesen diétásat enni, de néha nincs mit tenni: ha a városban ér a dél, akkor keresni kell egy étkezdét! Gluténmentes, laktózmentes, vega éttermek akadnak, de szénhidrátszámolósak nincsenek! Vagy ha valaki tud egyet, ide a címét! Ugye nekem szénhidrátot kell bevinnem, tehát a salátákkal nem vagyok kisegítve, tehát a diétázók nagy részének hiedelmével ellentétben nekem ennem kell, nem pedig koplalnom.

Az éttermekben vannak köretek, de jó magyar szokás szerint ez a fehér rizs, főtt krumpli, krumplipüré, sült krumpli és tészta választékban kimerül. A barna rizs, köles felesleges luxus. Viszont jó hír, hogy a törökök eszik a bulgurt, sőt szinte nemzeti eledelük, és ez a köret belefér az IR diétába. Sokkal jobb választás, mint az olajban sült krumpli, ami felszívódás szempontjából diétabarát, de élettanilag mégsem a legjobb. Ettől az évtől péntekenként alakul úgy, hogy a városban eszek, és akkor bizony halmozom az élvezeteket. Bulgurt eszem krumplival! Avagy egy jó féle Muszakát.

A cikk folytatása>>>

pilatesmaskepp.cafeblog.hu