Cive – Antalya kedvelt előétele

Hozzávalók:

5 db paradicsom

8 db zöldpaprika (egy része helyettesíthető kápia paprikával)

2 fej vöröshagyma

3 g. fokhagyma

4 ek. olívaolaj

2 ek. bulgur (vagy rizs)

só, őrölt bors

1 tk. őrölt pirospaprika

1 tk. cukor

3 szál friss bazsalikom

A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát sóval összezúzzuk. Amennyiben használunk kápia paprikát, apró kockákra vágjuk, a zöldpaprikát pedig nagyobb darabokra. A paradicsomok héját lehúzzuk, felkockázzuk.

A vöröshagymát ledinszteljük az olívaolajon. Hozzáadjuk a felkockázott kápia paprikát és a feldarabolt zöldpaprikát. Pár perc múlva beletesszük a sóval összezúzott fokhagymát, a pirospaprikát és a paradicsomot is. Ízesítjük. Amikor a paradicsom levet ereszt, kb. 5 percig főzzük, ezután beleszórjuk a megmosott bulgurt (vagy rizst) és a széttépkedett bazsalikomot. Alacsony hőfokon még 5 percig főzzük, majd elzárjuk a tűzhelyet, és lefedve hagyjuk az ételt. Tíz perc pihentetés után, de akár hidegen is tálalható.

Télen tesznek bele padlizsánt is.

Afiyet olsun!

Szegedi Ágnes receptje


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here