Hozzávalók:
1 gerezd fokhagyma
2 szál friss petrezselyem
2 szál friss kapor
2 db vöröshagyma
2 paradicsom
2 zöld paprika
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanál kakukkfű
só,bors, citromlé, olivaolaj
pirospaprika vagy (török pirospaprika pehely)
elkészítés Ha van darálónk, akkor van a legegyszerűbb dolgunk. A gerezd fokhagymát a megmosott kaport, petrezselymet, vöröshagymát a héjától meghámozott paradicsomot a két zöldpaprikát összedaráljuk. Ha nincs darálónk, akkor mindent nagyon apróra felvágunk, majd összetörjük. (Például az összetöréshez használhatunk egy befőttes üveget is zúzóeszközként.) Majd a kapott pépet egy szűrőben lecsepegtetjük.
Utána ismét egy tálba tesszük, és 2 ek sűrített paradicsom öntünk hozzá, plusz 1-1 tk olívaolajat és citromlevet is. Majd fűszerezzük (kakukkfű, só, bors, pirospaprika vagy török pirospaprikapehely). Hidegen fogyasztjuk.
2011-11-15
nosalty.hu