Törökország legszebb helyei

Törökország nem csak üdülőhelyeiről, hanem ókori építészetéről, háborítatlan, különleges tájairól és barátságos, vendégszerető lakosairól is ismert. Az ország sokszínűsége vitathatatlan, mint ahogyan az is, hogy rengeteg embert vonz a világ minden tájáról. Következő összeállításunkban összegyűjtöttünk párat a török kincses ládikó ékköveiből.

Isztambul

A világ egyik legősibb városa a történelem során, az ókori Róma korában először a Bizánci Birodalom majd az Oszmán Birodalom fővárosaként szolgált. Habár időnként ragyogását beárnyékolták a háborúk, ma egyedi pompájában tündököl. Római, bizánci és oszmán paloták, mecsetek, templomok és romok tarkítják szépségét. A Topkapi palota és Hagia Sophia, valamint a Szulejmán-és a Kék mecset egyértelműen kihagyhatatlan állomásai a Törökországban tett kalandozásunknak.

Antalya

A Földközi-tenger partjának legszebb része, a Török Riviéra-ként is ismert Antalya a modern, virágzó város és az ókori történelem keveréke. A hegyekben kirándulva olyan szép természeti csodákat is láthatunk, mint a látványos Düden vagy a Kursunlu vízesések. Ugyanakkor érdemes a várost és a tengerpartot is bebarangolni és élvezni annak kellemes atmoszféráját.

Patara

Valaha Lycia nagy haditengerészeti és kereskedelmi kikötőjének szerepét töltötte be a Xanthos folyó torkolatánál fekvő város. Mára azonban egy közkedvelt kirándulóhely, melyet ugyan egykor egy földrengés pusztított el, mégis rengeteg emléket őriz. A gyönyörű, 12 kilométeres strandját a világ legjobbjai közt tartják számon. Akár a környék bebarangolása, akár a pihentető strandolás mellett döntsünk, biztosan kellemes és felejthetetlen élményekkel térünk majd haza.

Folytatás >>>

Forrás: hellovilag.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here