A 9 legszebb hely, amelyet Isztambul a hűvös időben kínál

Az ősz elmúltával megérkezett a borús, hideg idő. Megjött a tél. Mi megmutatjuk, hogy a hideg ellenére is jól érezhetjük  magunkat Isztambulban.  Íme a 9 legszebb látnivaló hűvös időre!

Isztambulban a hűvös idő ellenére is jól érezhetjük magunkat. Íme néhány látnivaló a hideg napokra.

Kapalıçarşı /Nagy Bazár/

Ha nem akarunk otthon ülni a hidegben, de már unjuk a bevásárlóközpontokat, a Nagy Bazár pont nekünk való. Ez a világ  legnagyobb és legrégebbi piaca, mely összesen 24 bejárattal rendelkezik.

 A Nagy Bazár a legelső hely, melyet a turisták látni akarnak, ha Isztambulba jönnek. A piacon 4000 üzletben vásárolhatunk, 91 millió ember fordul meg itt évente.

Panorama 1453 Történeti Múzeum

A Panorama 1453 Történeti Múzeum 2009. január 31-én nyílt meg, és Isztambul kedvelt múzeumai közé tartozik. Az egyik legjobb hely, ahová mehetünk hűvös időben. A múzeum 2008-ra készült el, 5 millió dollárból. Az itt található panorámaképek 8 művész munkái, melyek megalkotása 3 évig tartott.

Isztambul Akvárium

Egy másik hely, ahová hűvös időben érdemes menni, az Isztambul Akvárium. Ideális célpont, ha valami újat szeretnénk felfedezni a családdal vagy a barátokkal. 1500 állatfaj 15 ezer példánya él itt. Az akváriumot évente 2 és fél millióan látogatják, és 1,2 km hosszan lehet végigsétálni benne.

Mindemellett az akvárium egy mesterséges esőerdőnek is otthont ad. Itt a tengeri élőlények mellett a trópusi területekre jellemző rágcsálókkal és hüllőkel találkozhatunk.

Galata-torony

A torony Isztambul egyik jellegzetessége, mely egyből az eszünkbe jut, ha a városra gondolunk. Esős időben a legjobb hely a kávézásra, ahonnan csodás kilátás nyílik Isztambulra.

Az  528-ban épült torony 2013-ban az UNESCO Világörökségi listájának várományosai közé került.

Modern Művészetek Múzeuma

Isztambul bőségesen kínál történelmi látnivalót, mindezek mellett nem hiányozhat egy  igazi modern múzeum sem. A Modern Művészetek Múzeuma 2014. december 11-én nyitotta meg kapuit. A tárlat nagyon sokrétű: a festménytől a szoborig, az installációtól a videóig különféle művészeti ágak képviseltetik magukat.

Bazilika Ciszterna

Az 532-ben épült Elsüllyedt palota (vagy másik nevén Bazilika Ciszterna) Isztambul egyik legrégebbi építménye. A rengeteg látogatóval és nagyon sok érdekességgel rendelkező múzeum különlegessége az úgynevezett “fordított Medusza”.

Azt beszélik, ha a szobor nem lenne fejre állítva, ő állítaná a feje tetejére a világot. A ciszternát átjárja a különleges szobor és a történelem hangulata.

Beylerbeyi palota

Ez egy különleges palota, melynél az impozáns külső impozáns belsőt takar. Az Isztambul nevezetességei között fontos helyet elfoglaló szerájt Abdülaziz szultán építtette. A Boszporusz-híd alatt található palota felkeresése kellemes élményt nyújthat egy esős napon.

Isztambuli Játékmúzeum

Ez a múzeum nemcsak a gyerekeknek jó célpont. 7-70 éves korig mindenki találhat itt valamit, ami felkelti az érdeklődését. Mosolyt csal az arcokra, és visszavisz minket a gyermekkorba. A  Sunay Akin által 2005-ben alapított múzeum Isztambul Kadiköy kerületében található. A világ minden tájáról összegyűjtött játékok garantálják, hogy jól érezzük magunkat.

Isztambul Archeológiai Múzeum

A világ legnagyobb múzeumai közé tartozó Archeológiai Múzeum körülbelül egymillió – a világ különböző kultúráihoz tartozó – alkotásnak ad otthont. A nagy múltú intézmény 1891-ben nyitotta meg kapuit.  Három fő részből áll: a Régészeti Múzeum, az  Ókori Kelet Múzeuma és az Iszlám Művészet Múzeuma.

Forrás: hurriyet.com

Fordította: Kiran Katalin – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here