Kirándulás a Kaplancık-kanyonba

A Kaplancık-kanyon az Altınkaya-tó medencéjében található, Samsun egyik fő turistalátványossága.

A kanyon a város Vezirköprü kerületéhez tartozik, mintegy 23 km-re helyezkedik el a városközponttól. Ez az Altınkaya-tó medencéjének második legnagyobb kanyonja a Şahinkaya-kanyon után.

A kanyonban található Kızılırmak-folyó türkiz és zöld vize a 2000 méter magas sziklák között kanyarog, és csodás látványt nyújt. A kanyonban több nagy és kis sziget is található, ezek még szebbé teszik a látványt.

A Kaplancık-kanyonba és környékére látogatók görög és római korból származó nyomokat is felfedezhetnek.

A Kaplancık-kanyon – természeti szépségei mellett – sportolásra is kitűnően alkalmas. Kenuzni, sárkányhajózni, siklóernyőzni, motorozni, sziklát mászni és túrázni is lehet itt.

A régióban – az Altınkaya-gát építésével – egyedülálló természeti képződmények és kanyonok jöttek létre.

Évek óta a Şahinkaya-kanyon szolgál helyszínül az első és egyetlen török extrém sportfesztiválnak. Ettől a kanyontól kb. 10 km-re keletre található a Kaplancık-kanyon, mely hamarosan éppúgy az extrém sportok központja lehet, mint a Şahinkaya-kanyon.

Ahhoz, hogy még több török és külföldi turista látogasson el a kanyonba, több infrastrukturális fejlesztést is végeztek, többek között felújították a kanyonba vezető utat. Ezenkívül különböző fesztiválok szervezésével is a térségbe szeretnék csábítani a látogatókat.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo

 


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here