Kempingezés a Nemrut-krátertónál

Törökország keleti részén, Bitlisben található Nemrut-krátertó nyaranta megtelik kempingezőkkel a világ minden tájáról. Bár az Európai Bizottság „Kiváló Európai Desztinációk” (EDEN) projektében is szerepel, mégis Kelet-Anatólia rejtett kincsei között tartják számon.A tó a Nemrut-hegyen található, 2.500 méter magasan. A meleg és hideg vizű tavak, jégbarlangok és gejzírek sok kempingezőt vonzanak a tóhoz. Az ide látogatók, mivel itt nincs mesterséges fény, madár-, vagy csillagmegfigyelésen is részt vehetnek.

A természetbarátok, kempingezők különböző helyekről érkeznek Bitlisbe, a napot általában a tó gyors körbejárásával kezdik, majd tüzet raknak és elkészítik reggelijüket. Teájuk kortyolgatása közben megtervezik a napjukat, miközben élvezik a csodás kilátást. Esténként a szabad ég alatt üldögélnek és bámulják a csillagos eget, amit a nyüzsgő városokban nem tehetnének meg.

A Nemrut-krátertó az utóbbi időben egyre népszerűbb kempingező hellyé vált, sokan érkeznek ide családostól piknikezni is. Olyan hely ez, ahová visszavonulhat az ember a mindennapi gondjai elől.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here