Kappadókia és Pamukkale után hamarosan Göbeklitepében is lehet hőlégballonnal repülni

Hamarosan Şanlıurfa közelében, a „történelem kiindulópontjának” is tartott Göbeklitepében is hőlégballonra szállhatnak a vállalkozó kedvűek.

Annak, aki leküzdi tériszonyát és felszáll egy hőlégballon kosarába, olyan utazásban lehet része, amely során a teljes történelmi emlékpark látható.

Az UNESCO Világörökségi Listáján is szereplő Göbeklitepét minden évben számos török és külföldi turista keresi fel, idén pedig tovább nőtt a látogatók száma, miután a török kormány tavaly év végén 2019-et „Göbeklitepe évévé” nyilvánította.

Ahhoz, hogy tovább növeljék a városba és a környékre érkezők számát, a város vezetése tárgyalásokat folytat a Polgári Repülési Főigazgatósággal, hogy engedélyezzék a hőlégballonos repülést Halfeti és Harran felett. Göbeklitepe közelében pedig már meg is kezdődtek az előkészítési munkák.

Az első tesztrepüléseket is megkezdték. Egy pilóta elmondta, hogy több mint egy éve dolgoznak azon, hogy Göbeklitepében is megvalósulhasson a hőlégballonos repülés. Ugyanolyan izgatottan készülnek az első repülésre, mint amikor Kappadókiában indult útjára ez a turistacsalogató kezdeményezés.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here