Isztambul legjobb naplementenéző helyei

A naplementenézés az egyik legnépszerűbb utazási tevékenység. Sokan vannak úgy, hogy az általuk legjobbnak vélt, naplementéről készült képet megosztják a közösségi média valamely csatornáján, viszont ismerőseik, követőik egy általuk készített jobb képpel megpróbálják lekörözni őket. Nos, ha önök is ilyen helyet keresnek, vagy Valentin-nap alkalmával szeretnék egy különleges helyre elvinni kedvesüket, akkor ezt a listát mindenképpen olvassák el!

Galata torony

A tornyot a 14. században a genovaiak építették és Isztambul történelmének fontos részét képezi, nem mellesleg pedig Isztambul látképének fontos része. Korábban ez volt a város legmagasabb épülete és innen indulva „repült” át mesterséges szárnyaival a Boszporusz felett Hezarfen Ahmet Çelebi.

Napjainkban a város ikonikus épületének tetejéről az egész várost megcsodálhatjuk. Ha azon a helyen állunk meg, ahonnan egykor Hezarfen elrugaszkodott, megcsodálhatjuk, ahogy a nap a horizont alá süllyed miközben rózsaszínre, lilára és pirosra festi az égboltot.

Sanatkarlar park

Isztambulban a naplemente arról szól, hogy a nap a szemünk előtt változtatja meg a Boszporusz színét, ahogy lassan lenyugszik. A Sanatkarlar park Beyoǧlu szélén található egy domb tetején, ahonnan a Boszporusz és a környező épületek, mint a Topkapı palota, a Hagia Szophia vagy az Európát és Ázsiát összekötő híd is jól látható.

Mivel ez egy közpark, így nyugodtan letelepedhetünk egy kis rágcsálnivalóval a kezünkben valamelyik padra és élvezhetjük a naplementét.

Kız Kulesi (Szűz tornya)

Ahhoz, hogy megcsodáljuk, hajóra kell szállnunk, de mindenképpen megéri! Több hajó közül is választhatunk, melyek kivisznek minket a Boszporusz közepére, ahol egy kis szigeten áll a torony. Kávét vagy teát kortyolgatva csodálhatjuk meg, ahogy a nap lassan eltűnik a történelmi félsziget mögött.

Nagy Çamlıca-hegy

Çamlıca az egyik legmagasabb pontja a városnak, a hegy tetejéről mind a Boszporusz, mind a Márvány-tenger jól látható. Több pavilon és nyári palota is található itt, ahol pihenhetünk vagy megihatunk egy török teát, mielőtt a naplementében gyönyörködnénk. Isztambul egyik legnagyobb mecsete is ezen a hegyen épült fel a közelmúltban, a minaretek mögött lenyugvó nap is igazán különleges látványt nyújt.

Pierre Loti

Az Aranyszarv-öböl legjobb naplemente néző helyét keresi? Nem kérdés, hogy a Pierre Loti-hegyre kell felmenni, ahol teaivás közben gyönyörködhetünk a naplementében a történelmi félszigettel a hátunk mögött. A hegy nevét az ismert francia íróról, Pierre Lotiról kapta, aki imádta Isztambult és ezt a kilátást. Ha innen nézzük a naplementét, akkor minden történelmi épület jó látható lesz éppúgy, mint a Galata torony a másik oldalon.

Nagy Valide Han

Ez a város egyik legrejtélyesebb pontja, de mégis ez a legjobb. Érdemes felmászni az épület tetejére, ahonnan az egész város jól belátható. A nap a hátunk mögött bukik majd alá, megvilágítva az Aranyszarv-öblöt és a Boszporuszt, és csak bámulhatunk, olyan csodás látványban lesz részünk.

Otağtepe park

Az Otağtepe Park a második Boszporusz-híd lábánál található a város ázsiai oldalán. Ez egy kevésbé ismert park, de éppen ezért nyugodtan élvezhetjük innen a naplementét, nem fog zavarni minket senki. A park egy nagyobb domb tetején található, így szinte mindent látni innen, és igazán lenyűgöző látványt nyújt, ahogy a nap a Boszporusz felett lenyugszik.

Forrás: Home Turkey

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here