Éjszakai élet Törökországban

buliTörökország messzeföldön híres gyönyörű tájairól és magával ragadó történelmi látnivalóiról, de az odalátogatók éjjel sem fognak unatkozni. Az ország fejlődése, a növekvő jólét óriási hatással van az emberek vitalitására, így az éjszakai élet is egyre pezsgőbbé válik. 

A török éjszaka sajátosságát a modern világ és a hagyományok keveredése adja. A szórakozóhelyek skálája rendkívül változatos, megtalálhatók benne a török tradícióknak megfelelően kizárólag a férfiak számára fenntartott helyek éppúgy, mint a legexkluzívabb bárok és diszkók. Ennek köszönhetően az ország Európa egyik legszínesebb éjszakai életét mondhatja magáénak.

A leghagyományosabb formája az éjszakai szórakozásnak a birahanes, amit főként a helyiek látogatnak. A birahanes a nők számára tabu, török nőkkel itt biztosan nem találkozunk, de a külföldi nőket azért tolerálják. Nekik sem szerencsés azonban férfitársaság nélkül betérni ide, legjobb, ha férfiak és nők vegyesen, csoportosan érkeznek. A birahanesben erős török kávét, rakit és rágcsálnivalót szolgálnak fel a vendégeknek. Ezek általában csendes, beszélgetős kis helyek.

A meyhane sokkal ideálisabb a külföldiek számára. Ezekben a hagyományos éttermekben és sörözőkben jobb ételeket és a vendégek változatos kombinációját találjuk. Helyiek és külföldiek, nők és férfiak vegyesen ülnek a meyhane asztalainál. Egy pohár raki, kebab és friss gyümölcsök mellett a nem ritkán dalra fakadó helyiek magánszámait élvezhetjük, hagyományos török dalokat és időnként heves politikai vitákat is hallhatunk, a hangulat az éjszaka során pedig egyre fokozódik. Törökország legjobb ilyen típusú tavernái Isztambulban találhatók, ahol a Cicek Pasaj két oldalán a hal- és virágboltok mellett meyhanek sorakoznak.

A teljes cikk innen érhető el >>>


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here