Eğrigöl: „csodaország” a Geyik-hegy lábánál

Az Eǧrigöl-tó 2350 méter magasságban, a Geyik-hegy lábánál található. Ez a rejtett kincs Antalya tartomány kevésbé ismert része, melyet még csak most kezdenek felfedezni a turisták. Aki már járt itt, úgy hívja a helyet: Antalya Alpokja.

Forrás: Google Maps

A Geyik-hegy lábánál fekvő Taşeli-fennsíkon található ez a tó, melyet júniusban és júliusban természetbarátok és amatőr fotósok keresnek fel.

A hegy egyik oldalát 3-4 méteres hó fedi, míg a másik felén hegyi tulipánok és császárkorona, krókusz, jácint és tucatnyi egyéb növény virágzik. A tóban sokféle hal él, köztük ponty is.

A szerencsés kirándulók barna medvét, sast, sólymot, juhokat és vadkecskéket is láthatnak. A hegy lejtőin a hó még a nyári hónapokban is megmarad, így az idelátogatók akár hógolyózhatnak vagy szánkózhatnak is, miközben fényképeket készítenek a csodás virágokról.

Eğrigöl ideális hely a hegyi-kerékpározáshoz, a természetfotózáshoz, a kempingezéshez, a hegymászáshoz, a síeléshez és a túrázáshoz.

A tóhoz vezető utakat gyakran hatalmas hó torlaszolja el telente, de májusban megkezdődik az olvadás, és ekkor már biztonságosan felkereshető Törökország e rejtett gyöngyszeme.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here