Bolu természeti szépsége egész évben vonzza a turistákat

Bolu, Törökország egyik északi tartománya télen is várja a látogatókat.

A természeti szépségéről híres Bolu tartomány, mely Ankara és Isztambul között helyezkedik el, mind a törökök, mind a külföldiek körében nagyon népszerű. Az erdők mellett (65%-a erdővel borított) termálvizei és magas hegyei miatt is sokan keresik fel.

Itt található Kartalkaya, mely Törökország egyik legnépszerűbb síparadicsoma az északnyugati régióban. A Köroǧlu-hegység lejtőin 25 különböző sípálya közel választhatnak a téli sport szerelmesei.

A síelők napközben élvezhetik a hegy adta lehetőségeket, a nap végén pedig kipihenhetik fáradalmaikat valamelyik wellness központban, melyek a tartomány termálvizeiből (Seben, Göynük, Mudurnu, Karacasu és Taskesti) táplálkoznak. A termálvízre épült szállodákban 5300 vendég fér el.

Bolu tartomány nem csak télen, hanem minden évszakban gyönyörű. Az Abant-tó, a Yedigöller és a Gölcük Nemzeti Park szintén a turisták kedvence.

Azok a vendégek, akik Abantban foglalnak szállást, napközben körbesétálhatják a tavat, de kirándulhatnak, piknikezhetnek, sőt még lovagolhatnak is.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here