A turisták szívesen keresik fel Bodrum kék öbleit

Forrás: commons.wikimedia.org

Az égei-tengeri hajótúrák nagyon népszerűek mind a külföldi, mind a helyi turisták körében. Főként a Muğla tartományban található Bodrumot keresik fel.

Több szervezett hajókirándulás is indul erről a környékről a kora reggeli órákban. A Bodrum guletek, melyek úgy néznek ki, mint a kalózhajók, a Kumbahçe kikötőből szállítják a nyaralókat.

A Kumbahçe Tengeri Közlekedési Szövetség vezetője, Vahap Özkan szerint a térségben a hajótúrák nagyon népszerűek. Naponta kb. 1000 embert visznek ilyen kirándulásokra a Bodrum környéki kék öblök valamelyikébe. Főként törökök keresik fel őket, de a törökökön kívül német, orosz, holland és angol turistákat is szállítottak már. Egy szezon alatt kb. 190 000 turista fordul meg náluk. Naponta 14 különböző kék öböl hajókirándulást szerveznek.

Özkan arról is beszélt, hogy a nyaralók körében a kalózhajóik is nagyon népszerűek, melyeket Antalyából vásároltak. Ezek a hajók arra is jók, hogy Bodrum turizmusát népszerűsítsék. Az ország több régiójából is érkeznek vendégek, hogy velük utazzanak – és mindannyian elégedetten térnek haza.

Az egyik helyi hajótulajdonos arról beszélt, hogy az Orak-szigeteknél megtalálható öböl az egyik legszebb Bodrumban, ahol a fehér homokos part káprázatos. De Bodrum minden részén van valami érdekesség, a tenger is itt a legkülönlegesebb. A legkeresettebb öblök: Karaada, Meteor Çukuru, Poyraz Köy és Tavşam Burnu.

Egy másik hajótulajdonos arról számolt be, hogy Bodrum öblei nagyon népszerűek, és az idei turisztikai szezon is jónak bizonyul. Az emberek azért érkeznek Bodrumba, hogy megnézzék természeti szépségeit és a kristálytiszta tengert, de ha már itt vannak, akkor befizetnek egy hajókirándulásra is. Ők naponta 5 különböző öbölhöz viszik el a turistákat, minden helyen kb. egy órát időznek, majd ezt követően térnek vissza a kikötőbe.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here