A Torosz-hegység ékköve: a Dipsiz-tó

A Dipsiz-tó, vagy másnéven a „feneketlen tó”, a tengerszint felett 1,702 méterre helyezkedik el, a közép-anatóliai Konya és a déli üdülőváros Antalya között. A tavat szívesen látogatják természetbarátok és fotósok is, akik a világ minden tájáról érkeznek ide.

forrás: Google Maps

A környező folyók által táplált tó égszínkék színe mindenkit elvarázsol. A Torosz-hegység északi lábánál található tó vízszintje egész évben ugyanolyan magas. A jó elhelyezkedése miatt  ideális hétvégi kikapcsolódásra.

A természetbarátok, különösen Konya és Antalya lakói, minden hétvégén kilátogatnak ide, hogy piknikezzenek vagy horgásszanak. Az amatőr fotósok mellett profik is járnak ide, hogy szebbnél szebb képeket készítsenek.

A tó és környéke a nyári hőségben kitűnő hely azok számára, akik hűsölni szeretnének. A helyiek közül sokan vannak, akik a nyári időszakban felköltöznek a hegyek közé. Közülük sokan jönnek ide, a Dipsiz-tóhoz is, és májustól novemberig itt élnek.

Annak ellenére, hogy „feneketlen tónak” nevezik, a part mentén úszni is lehet benne. Kristálytiszta vize miatt igazi különlegesség, így aki teheti, feltétlenül látogasson el ide.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here