10 izgalmas tevékenység és látnivaló Törökországban

Történelem, hagyomány, természeti csodák, izgalmas légkör – 10 dolog Törökországban, amit látnod kell! 

Statisztikák szerint az utazók körében, Törökország nyerte el Európa szerte a legkedveltebb Közel-keleti ország címét. Ennek számos oka lehet azon kívül, hogy a többi országhoz képest jutányos áron és mondhatni könnyedén meglehet közelíteni. Törökország egy nagyon izgalmas hely. Komoly kultusza van a vallásnak, a hagyományok őrzésének, melynek megismerése már önmagában érdekes lehet. Földrajzi elhelyezkedése is kedvező, hiszen számos izgalmas természeti csodával találkozhatunk itt. A történelmi műemlékek is fontos szerepet foglalnak el ennél a népnél, ennek ellenére nagyon is nyitottak az új tevékenységekre, ezen a helyen biztosan nem lehet unatkozni.

10. Kekova: A kis sziget alatt, több ezer éves romok találhatóak elsüllyedve. Egyik kedvenc helye ez a búvároknak, hiszen a kristálytiszta víz lehetővé teszi, hogy könnyedén hozzáférjenek és megcsodálhassák ezeket a műemlékeket. Ám nem csak a vízben találhatóak történelmi emlékek, hanem a szigeten is, amit egy délutáni felfedező séta során könnyedén meglehet tekinteni.

t1

9. Sumela: A hatalmas sziklák közepette egy nagyon érdekes látványnak lehetünk szemtanúi. Egy régi kolostornak, melyet pontosan 1600 évvel ezelőtt vájtak ki ezekből a hatalmas monstrumokból. A kolostor magába foglal egy templomot, egy kápolnát, egy könyvtárt és több kamrát is. Erre az elképesztő helyre egy kijelölt zarándok út során lehet eljutni, amit a szerzetesek is használtak napi szinten a ki-be járás során. A túra alatt megcsodálhatjuk a környezetet is és átadhatjuk magunkat ennek a különleges, misztikus hangulatnak.

t2

8. Kappadókia: Az ország egyik legizgalmasabb helyére érkeztünk, Kappadókiába. A települést a 6. században építették, így méltán fontos szerepet foglal el Törökország történelmében. Azonban a helyet nem csak ezek az ereklyék teszik igazán vonzóvá, hanem az egyedi természeti képződmények, melyet a világon ezen kívül még 2 helyen lehet megfigyelni, a tündér kémények. Állapotuk megőrzése érdekében itt nem igazán szoktak gyalogos túrákat tenni, viszont a felderítés legjobb módja a hőlég ballonozás, ami szintén egy klassz tevékenység lehet.

t3

7. Nemrut-hegy: A 2134 méteres magasságban elhelyezkedő hegycsúcson igen meglepő látvány fogadja a túrázókat. A Világörökséghez tartozó, hatalmas emberi fej és állat fej szobrok, I. Antiochus király parancsára lettek megépítve. A görög és perzsa stílusú művek hosszú évszázadok óta állnak ezen a helyen, állapotuk mégis feltűnően jó, így bizonyára több évszázad múltán is megtekintheti majd a jövő nemzedéke, ha olyan nagy becsben tartják majd, mind elődjeik.

t4

6. Pamukkale: Szintén egy, az UNESCO-hoz tartozó helyhez érkeztünk. A természetes hőforrások, melyek fehér színű, teraszos medencékben helyezkednek el, az egyik legjobb gyógyminőségű vízforrása az országnak. A meleg, ásványi anyagokban dúskáló víz, már évezredek óta nyújt gyógyírt testi és lelki problémákra is. Úgy vélik, hogy már néhány perc is elég ebben a vízben és az ember úgy érzi, mintha újjá születne. A hely szépsége sem utolsó, ezért nem csak fürdőzők szokták látogatni.

t5

A cikk folytatása >>>

hir.ma


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here