Az élet mérföldkövei a hegycsúcson

Ekin Kayadibi és Zeki Mikyas mindketten hegymászók és egy párt is alkotnak. Úgy tűnik, hogy életük fontos pillanatai is a hegycsúcsokkal kapcsolódnak össze. 2017-ben az Iğdır megyében található 3200 m magas Zor-hegyen hozták meg a döntést, hogy összeházasodnak. Egy év múlva eljegyezték egymást, majd 2019 nyarán a 2250 m magas Tekelti-hegy tetején hivatalosan is összeházasodtak.

Álomesküvőjük megvalósításában Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Tuzluca polgármestere, és számtalan hegymászó barátjuk vett részt. A párt összeadó polgármester, a tanúk és társaik 3 órás mászással érték el a csúcsot. Hivatalos esküvőt bonyolítottak le: anyakönyvvel, tanúkkal és anyakönyvvezetői ruhát viselő polgármesterrel, aki rögtön, ott a hegyen a házasságot igazoló dokumentumot is átadta.

Ezt követően az ifjú pár – a hegymászók által játszott zenével kísérve – esküvői táncát is eljárta.A polgármester megköszönte a párnak, hogy ilyen érdekes eseményen vehetett részt, melyre Törökországban eddig még nem volt példa. Elmondta, hogy a mászás kissé nehéz volt, de nagy örömmel tartott a csapattal. Természetesen, mondandója végén, életük végéig tartó boldogságot kívánt a párnak.

A menyasszony, Ekin Kayadibi nagyon boldog, hogy meg tudták valósítani elhatározásukat, a vőlegény, Zeki Mikyas pedig elmondta, hogy hiába mászott már fel sok száz hegyre, ez a mászás különlegesen izgalmas volt. Ezt a hegyet egyébként viszonylag nehéz megmászni, most azonban úgy érezték, hogy könnyen ment.

A videóban érdemes megnézni a mászásról, az esküvőről és az azt követő percekről szóló rövid összefoglalót. Lenyűgöző pillanatok! Gratulálunk az ifjú párnak!

Forrás: aksam.com.tr

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here