Melyik oldalra állnál? Vadász lennél inkább vagy oroszlán?

Immár bizonyos, hogy ismer engem a Netflix. Egy álmos péntek este megnyomtam a gombot, amely véletlenszerűen ajánl filmet a kínálatból. Ezúttal telibe talált: egy remek török sorozat volt a felkínált néznivaló, lebilincselő történettel, remek színészekkel.

Másnak is tetszik, mert a 2022. május 26-án bemutatott, 8 epizódból álló sorozat – a nem angol nyelvű filmek között – rövid idő alatt a második legnézettebb lett, összesen több mint 18 millió órányi megtekintéssel. A török címe: Kuş Uçuşu (A madár röpte), mely nem igazán utal a történésekre, de szépen illeszkedik a filmben fel-felbukkanó madár szimbólumhoz. A magyar cím (A következő nemzedék) már sokkal inkább ismerteti, miről is szól a sorozat: a fiatal generáció a régi helyére lép.

Kinek ajánlom a sorozatot?

Minden İbrahim Çelikkol rajongónak (akik nincsenek kevesen), de főleg azoknak, akik szerették Birce Akalay színésznővel való játékát, ugyanis házaspárt alakítottak a Siyah Beyaz Aşk című sorozatban. Újra együtt a két színész, most viszont ne számítsanak romantikus alkotásra! Igazi társadalmi drámát láthatnak a javából, amelyben egy fiatal, feltörekvő lány a híradós sztár helyére tör.

Nézzék meg azok is, akik szeretnék a tévés kulisszatitkokat megismerni! Még inkább érdekes lehet azoknak a nézőknek, akik szeretnék igazolva látni magukat, hogy az életben csakis az egyenes út és az igazság számít.

Kinek nem ajánlom, hogy kövesse a főszereplő módszereit?

Azoknak a feltörekvő pályakezdőknek, akik úgy gondolják, hogy szépségük, fiatalságuk vagy a közösségi médiában írott mindenféle kommentjeik segítségével három hónap alatt megkaphatják azt a tudást és sikert, amit mások csak évtizedes munkával, kitartással és sok-sok lemondással érhettek el. Hiába gondolják úgy, hogy ők vadásznak az oroszlánra, könnyen áldozattá is válhatnak.

Az alkotók

A fent említett főszereplőkön kívül a fiatal tehetséget, Miray Naz Danert is láthatjuk, aki már 7 évesen szerepelt filmekben. Mindössze 23 éves, de hat mozifilm és közel tíz televíziós alkotás szereplőlistáján áll ott a neve, illetve színpadon is bemutatkozott már. Több díjat is átvehetett a Vatanım Sensinben Hilal alakításáért. Most is meggyőzi a nézőket tehetségéről.

Sokan ismerhetik Irem Sak színésznőt is, aki a hírigazgatót alakítja. A filmben évtizedes barátságot dob félre azért, hogy végre sértett lelkét ápolja, végül azonban óriási leckét kap az élettől.

Az én egyik személyes kedvencem Defne Kayalar, akit nem tudok feledni mióta láttam a Bir Başkadır (szintén megnézhető a Netflixen) pszichológusának szerepében. Most egy igazi keménykezű, az üzletért mindent és mindenkit beáldozó, hideg szívű cégvezetőt alakít.

A forgatókönyvet Meriç Acemi írta, akinek olyan nagy kedvenceket köszönhetünk mint a Kiralık Aşk, az Aşk 101, az Erkenci Kuş és Ufak Tefek Cinayetler. Mostani történetéről olvastam fanyalgó véleményeket is: logikátlansággal vádolták a forgatókönyvet. Nem értek ezzel egyet. Szerintem szépen építette fel az események sorrendjét, sok értéket ad át az arra odafigyelőknek, bemutatja mai beteg világunkat.

Az alkotás sikere előre vetíti a folytatást. Ha itt véget érne is, kerek lenne a történet, de természetesen benne van az utolsó percek eseményeiben az is, hogy a „nagy öreg” visszatér és visszaveszi a széket a fiatal trónkövetelőtől.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here