Legendás történetet dolgoz fel a Netflix új török filmje

Şahmeran – a kígyótestű nő – egyike a török legendákban szereplő alakoknak.

“Egyszer régen, talán többezer évvel ezelőtt, ezen a vidéken, egy hatalmas erdő alatt hét szintnyi mélységben elterülő birodalmában uralkodott Şahmeran a kígyói felett.”

“Mindannyian okos és szeretetreméltó teremtések voltak, akik békében éltek. Şahmeran, aki deréktól felfelé gyönyörű nő volt, deréktól lefelé pedig kígyó, ismerte a növények és a gyógyítás tudományának titkait. Az emberek tudtak a létezéséről, de nem ismerték a lakhelyét, ezért nem háborgatták. Cemşab volt az első az emberek közül, aki találkozott Şahmerannal.” – meséli a legendát korábbi cikkünk, melyben részletesen olvashatnak az iráni-perzsa, illetve az anatóliai török és kurd mitológiában felbukkanó, deréktól lefelé kígyó, deréktól felfelé női alakot viselő, soha nem öregedő természetfeletti teremtményről.

Ezt a legendát dolgozza fel az új török fantasy sorozat, melynek címe A kígyók úrnője. A történet szerint Şahsu Adanába utazik és elhatározza, hogy szembeszáll nagyapjával, aki évekkel ezelőtt elhagyta anyját. Ezen az úton egy szokatlan és titokzatos közösség közepén találja magát, akik a Mar nevű, Şahmeran leszármazotjai.

A szeretet és bölcsesség egyik legnagyobb jelképének számító Şahmeran legendájában hívő mari faj Şahsu érkezésével várja a történelmi prófécia beteljesedését.

Forrás: TIMS Productions Facebook oldala

A történethez illő a felsorakoztatott sztárok listája is: a főszerepet Serenay Sarıkaya játsza, aki az utóbbi évek egyik legfelkapottabb színésznője, csoda, hogy Netflix-alkotásban most szerepel először. A férfi főszerepet Burak Deniz alakítja, aki nem kevésbé népszerű az utóbbi években. A forgatókönyvet Pınar Bulut írta, akinek olyan sikereket is köszönhetünk, mint az Ezel, a Suskunlar vagy a Mucize Doktor.

A kígyók úrnője című sorozat 2023. január 20-tól érhető el a Netflix nézői számára.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here