Sorozatok a nyári szezonban: itt vannak a romantikus komédiák

Lezajlott a 9 napos ünnep, bezártak az iskolák, elköltöztek a családok a nyaralókba: indulhat a nyári sorozatszezon. A műsorrendre ránézve találunk pár továbbfutó és több új teleregény is. Nézzük meg az esti (20:00 órás), legnépszerűbb műsorsávot, mit is láthatunk egy jó nagy strandolás után, a légkondicionált nappaliban pihenve.

Hétfőn egy dráma. Hm… ehhez nincs annyira kedvünk.

Kedden egy régi ismerős, a tavaly óta futó Erkenci Kuş (Korai madár), ami már nem igazán csigáz fel bennünket.

Szerda, csütörtök, péntek: egy-egy újonnan induló széria, mindhárom stílusbesorolása: aşk, azaz szerelem. Nézzünk bele! Az első epizódok megtekintésének nehéz (ha-ha-ha) feladatát átvállaltam a kedves olvasóktól, hogy elmondhassam, milyenek is ezek az új szerelmi történetek.

Kedd: Afili Aşk – Kirakat szerelem

Adott egy nagy múlttal rendelkező textilgyár, hagyományos, régi vezetési stílussal, melyet a családfő képvisel. Van még egy nagyon újító, tehetséges fiú, aki ugyan jót tesz a céggel, mégsem veszik komolyan, mert nagykanállal habzsolja az életet, ezért megbízhatatlannak tartják. A cégnél dolgozik egy szerény, szorgalmas fiatal lány is, aki siralmasan unalmas életéből úgy kíván menekülni, hogy férjhez megy szerelméhez. Azonban két bátyja, nem így gondolja, más férjjelöltet választanak számára.

A két fiatal sorsa egy pillanat alatt összefonódik egy hazugság által, melyet mindketten kénytelenek valóságként mutatni a külvilág számára. Kirakatba teszik szerelmüket, ami egyelőre még nem is szerelem, csak egy megállapodás. Nem mindenki akarja azonban elfogadni: hirtelen túl sok lesz a kérő, és túl zsémbes az anyósjelölt.

Főszereplők:

Çağlar Ertuğrul, szerepe Kerem, egy a gazdag fiatalok kalanddal teli életét élő srác. Van egy jó haverja, akivel mindig mindenre megtalálják a megoldást. Egy mondattal megváltoztatja a Ayse életét: azt javasolja filmbeli partnerének, hogy ne legyen mindig jó kislány. Nos, a lány megfogadja tanácsát.

A színészt 2014 óta láthattuk már számtalan sorozatban ((Fazilet Hanım ve Kızları sorozatban Yağız Egemen szerepének megformálásáért többször díjban is részesült, Benim İçin Üzülme, Medcezir, Beyaz Karanfil, Kurt Seyit ve Şura, Boynu Bükükler), de mozifilmekben is, ezen kívül színházban is szerepel.

Burcu Özberk, szerepe Ayşe, eddig csak a tőle elvárt dolgokat tette egész élete során. Szófogadó lánya szüleinek, jó tanuló, jó testvér, szorgalmas a munkahelyén. Mostantól bizonyára kalandosabb lesz az élete, amit a folytatásokban követhetünk.

A fiatal színésznő színészetet tanult, az első sorozat, amiben képernyőre került a Muhteşem Yüzyıl, ott Huricihan szultána szerepét alakította. Amellett, hogy színházban játszik, részt vett még néhány további teleregényben, mint Güneşin Kızları, Badem Şekeri, Aslan Ailem.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki kedveli a helyzetkomikumot, és a különböző karakterek – nagy hatalmú, de engedékeny apa, erejét fitogtató báty, nagyon előkelően viselkedő anya – vicces bemutatását.

Nézettsége: az első héten 4,64%, a második héten 6,87% – erős kezdés, várjuk a folytatást. Családi szavazásunk alapján ketten azt állítják, a legjobb a három újból.

A film zenéjének klipjében a két főszereplőt láthatjuk. Szövegében ezt kérdezik: Nereye kadar bu pembe rüyalar, magyarul: Meddig tarthat ez a rózsaszín álom, mely a film mondanivalójához igazodik.

Csütörtök: Benim Tatlı Yalanım – Édes kis hazugságom

Az apát és kislányát elhagyta az anyuka, a gyermek annyira kicsi korában, hogy az soha nem ismerhette édesanyját, még fényképe sincs róla. Az apa lánya érzelmeinek védelme érdekében soha nem mondta el az igazat, leveleket írt anyja nevében, mintha azok a távoli Afrikából érkeznének. Egy korábbi levélben azt „ígérte” az anyuka, hogy a hatodik születésnapjára el fog jönni, és a kislány nagyon készül erre. Kezd összedőlni a kártyavár. Ekkor belép az életükbe egy lány, akiről a gyermek – félreértések sora miatt – azt gondolja, hogy az édesanyja. A férfi és a nő kénytelenek folytatni a játékot, melynek következményét a második részben ismerjük meg.

Főszereplők:

Furkan Palalı, szerepe Najat, az apa, aki mindent megtenne a lányáért. Óriási, gyönyörű háza van és sikeres tervező. Az üzlet és a gyerek teszi ki az életét, miközben folyamatosan takargatja hazugságát, és egyre jobban beleroppan abba, hogyan tartsa fenn tovább lánya hitét a saját anyjában.

A színész magas, sportos, a nevét 2011-ben ismerte meg az ország, amikor elnyerte a Best Model of Turkey címét, ráadásul 7 évig első ligában kosárlabdázott. Emellett színészetet is tanult, majd 2010-től sorozatokban, 2011-től színházban, 2016-ban mozifilmben is játszott.

Aslı Bekiroğlu, szerepe Suna, a talpraesett, dinamikus lány. Két testvérével és édesapjával él, aki közel áll ahhoz, hogy a 40 éve üzemeltetett családi kávézót egy kölcsön miatt elveszítse.

A fiatal színésznő a közösségi médiában megjelent videóival lett népszerű, ezt követően kezdett először reklámokban, majd filmben és sorozatokban is feltűnni.

Lavinya Ünlüer, a kedves kislány Kayra szerepében, a történetben körülötte forog a világ . Mindössze 8 éves, mégis ez már a harmadik sorozatszerepe.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szereti azokat a sztorikat, ahol egy kisgyermek áll a középpontban, és félreértések sora komikus vagy romantikus eseményekhez vezet.

Nézettsége: az első héten 4,02%, a második héten 6,04% – van még benne tartalék. Az első rész alapján sokat vártam tőle (mások is, a nézettség nagyot ugrott), a sztori tetszik, de a másodikban nem győztek meg. A kislány affektálása idegesítő, egyes szereplők beszédhibásak, mely szintén nem emel a szinten.

Egy aranyos, kamera mögötti felvétel alapján készült videóban ismerhetjük meg a három főszereplőt.

Péntek: Her Yerde Sen – Mindenhol te

Az alapprobléma, hogy két személy vette meg ugyanazt a házat, így fele-fele arányban lettek tulajdonosok. Az eladók, a két idős hölgy, nagyon mókás jelenetekben szerepelnek. Mivel jogilag teljesen tiszta a két ügylet, nincs más választás, mint a) az egyik fél eladja a másiknak a saját részét, b) együtt laknak tovább a házban. Természetesen nem szeretnék egyik megoldást sem.

És miért Mindenhol te a cím? Mert – és ezzel sokat még nem árulok el – az irodában, ahol a történet játszódik, és a lány dolgozik, bejelentik az új nagyfőnök érkezését, aki egyben  a házba is beköltözni készülő férfi.

Főszereplők:

Furkan Andıç, szerepe Demir, a jóvágású, de nagyon komoly szabályok alapján élő üzletember, aki újonnan kerül az iroda élére, ahol egy már jól összeszokott lakásokat, hotelbelsőket tervező csapat dolgozik. A sorozatrajongók ismerhetik őt, már 2011-ben képernyőre került az Umutsuz Ev Kadınları (Reményvesztett háziasszonyok) szériában, legnagyobb sikerét azonban a Kırgın Çiçekler (Összetört virágok) és a Tatlı İntikam (Édes bosszú) sorozatokban érte el.

Aybüke Pusat, szerepe Selin, a cserfes, erős igazságérzettel rendelkező, tehetséges belső terek tervezésével foglalkozó, mindig remek ötletekkel előálló lány. Őt is láthattuk már korábban tv-sorozatokban, és többször eredeti foglalkozását, balerina voltát is fitogtatta a képernyőn. Medcezir, Beş Kardeş, O Hayat Benim, Söz, Şahin Tepesi, amikben láthattuk már a szép, fiatal színésznőt.

Kinek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szereti a könnyed, komikus történeteket. Fiatalok, bolondosak, de közben alkotómunkát folytatnak, és bemutatják, milyen az igazi csapatmunka.

Nézettsége: első héten 4,32% második héten 4,36% – nem rossz eredmény. Örömmel várjuk a folytatást. A sztori és a szereplők is tetszenek nekünk.

A főcímdal Zeynep Bastık énekesnő nótája, mely pont olyan vidám, mint a film maga.

Képek és információk forrása: 1001dizi.net

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here