Török várossal építi kapcsolatait Hévíz

Heviz-alairasTestvérvárosi együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írt alá a közelmúltban a törökországi Fethiyében Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Behçet Saatcı, Fethiye polgármestere.

Hévíz a török fél megkeresésére látogatott el a török riviéra egyik legnépszerűbb városába. A látogatás nem előzmények nélküli, hiszen 2012-ben Hévíz volt a szervezője és a házigazdája az első hazai török–magyar üzletember-találkozónak, melynek résztvevői, kiegészülve Fethiye városvezetésének képviselőivel, a kapcsolatok további erősítése céljából néhány héttel ezelőtt Hévízen tárgyaltak.Papp Gábor polgármester elmondta: már a februári találkozón felvetette a török fél a testvérvárosi együttműködés lehetőségét.

Amint azt hangsúlyozták: több területen is partnerségben tudna dolgozni együtt a két város a jövőben. Az egyik természetesen a reptér, ahol a júniusi török járatindításon túl cargo járatok elindításában is fantáziát látnának. A másik terület nem más, mint a turizmus. A török turisztikai központokban a gyógyászat, a gyógyturizmus nem elterjedt, s talán nem túlzás, de ismeretlen terület, így a török fél a hévízi gyógyászatot szívesen népszerűsítené a török területeken.

A cikk folytatása>>>

turizmus.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here