Török testvérvárosával közösen pályázna a szarvasi önkormányzat

A fenntarthatóság jegyében, törökországi testvérvárosával karöltve tervez benyújtani pályázatot a szarvasi önkormányzat. A brüsszeli felhívás olyan városi kapcsolatok kialakítására ad lehetőséget, mint társadalmi befogadás, rugalmas és zöldtelepülések, valamint gazdasági fejlődés.

Szarvas és Corum önkormányzatai már lezártak egy korábban kezdődött partnerségi munkát, melynek eredménye egy hosszabb távú együttműködési megállapodás volt. Az erre vonatkozó szerződést januárban írták alá a felek. A jelenlegi projekt pedig újabb alkalmat és anyagi támogatást is nyújthat a kapcsolatok erősítésére.

A pályázat kétkörös, a teljes dokumentációt júniusban kell benyújtani a feleknek. A testület a közös projektben való részvétel mellett arról is határozott, hogy a pályázati anyagok megírását a DDTG Duna Fejlesztő Transznacionális Csoport Nonprofit Kft.-re bízza, 254 ezer forint kifizetése mellett. Önerő még nem szükséges a benyújtott koncepcióhoz, amelyben egyelőre a legfőbb tartalmi elemeket, időtartamot és a költségvetés nagyságát kell felvázolni.

Forrás: www.beol.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here