Meglátogattuk az idei Tatai Patara Fesztivált – Szabó Katalin

tatai pataraA Tatai Patara Európa egyik legjelentősebb XVI. századi történelmi rendezvénye, ahol rendszeresen közreműködnek belga, cseh, orosz, lengyel, szlovák, német és magyar katonai hagyományőrző csoportok. Ez évben a programok május 24-26. között részben már lezajlottak és zajlanak. Helyszínül a tatai vár és az Eszterházy-tér szolgál.

A várba érve kirakodóvásár, táncosok, foglalkozások és finomabbnál-finomabb ételeket kínáló árudák fogadják az érkezőt. Mivel mindenhol korabeli ruhákba öltözött emberek jönnek-mennek, a hangulat tényleg középkori 🙂

A sátortábor hatalmas területen terül el, itt készülnek a harcra, esznek, alszanak és pihennek meg csata után a katonák és itt vannak a különböző harcászati eszközöket, fegyvereket bemutató előadások is. Lovas- és harci bemutatókat tartanak.

A várfalon belül rögtön balra, fent található a hárem, ahol a gyerekek bizonyos időközönként mesét hallgathatnak. A Kecske-bástyán épült fel a török elöljáró tábora, gyönyörű sátorral, szőnyegekkel. A korcsmában zenekar és hastáncos szórakoztatja a nagyközönséget, de találhatunk jósnőt, kovácsot, ékszerkészítőt, táncházat és megannyi szépet és finomat a különböző sátrakban.

A fesztivál ma még látogatható, aki teheti, menjen, nézze meg!
A program itt olvasható: http://www.programturizmus.hu/tdestination-tatai-patara-torokkori-tortenelmi-fesztival.html

2013-05-26


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here