Fotós a világ körül, aki Törökországot is bejárta

Randy VanDerStarren fotós termékfotózással kereste kenyerét. Az őt megbízó cégek szerződése alapján utazgatott a világban. Úgy érezte, ez rabbá teszi őt. Maga mögött hagyta munkáját, lakhelyét, és nekivágott a világnak, de immár saját maga választotta ki úti céljait.

Akciójának neve: Take Your Seat, azaz Vidd a széked! És valóban viszi magával a székét mindenhová. Nevezetesen egy rendezői széket. A székét minden esetben elhelyezi a képen, melyet a meglátogatott helyszínről készít. Jelmondata: One people, one planet, one life – Egy ember, egy világ, egy élet.

Járt már (a teljesség igénye nélkül) Utahban, British Columbiában, Kubában, Thaiföldön, Hong Kongban, Japánban, összesen 11 országban, és több mint 25 ezer fényképet készített. Legutóbb 2019 februárjában pár hétre Törökországba utazott.

Elmesélte, hogy bejárta az országot Hataytól Kappadókiáig, Şanlıurfától Gaziantepig, és rengeteg fényképet készített. Elvarázsolta Antalya szépsége, történelmi emlékei és természeti kincsei.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Take Your Seat (@takeyourseatinsta) által megosztott bejegyzés,

A legnagyobb nyomot mégis Isztambul atmoszférája és az Anıtkabir szellemisége hagyta benne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Take Your Seat (@takeyourseatinsta) által megosztott bejegyzés,

Hol láthatók a fényképek?

A képeiből nyílt már kiállítás Tokióban, a törökországi fotókat is tartalmazó tárlat pedig a torontói reptéren kerül megrendezésre. Azok is megtekinthetik a fényképek jó részét, akik nem láthatják személyesen a kiállításokat. Friss információkhoz és képekhez az Instagram fiókját kell követnünk: @takeyourseatinsta. Van a projektnek egy gyönyörű internetes oldala is, ahol a teljes török portfólió bemutatását láthatjuk. Megéri a kattintást.

Török vonatkozású információk forrása: hurriyet.com.tr

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here