Ezek a legnépszerűbb, menekülthullámmal kapcsolatos összeesküvés-elméletek

magazin_25449Amerika, Törökország és Oroszország mellett még kinek állhat érdekében migrációs válságot elindítani?

Elég egy pillantást vetni a Facebook hírfolyamra, és jó eséllyel felbukkan néhány poszt, komment, amelyek a menekülthullámot kiváltó “igazi”, és nem a mainstream, tömegeket manipuláló okokról rántják le a leplet. Egy olyan kérdéskörről van szó, amelyik kiált az összeesküvés-elméletek megfogalmazása után, hisz kellőképpen megosztja az embereket, rengeteg benne a muníció, és különben is olyan, mint a foci: mindenki ért hozzá. Főként arra a kérdésre keresik és adnak válaszokat a vállalkozó kedvűek, hogy kiknek áll érdekében a menekültáradat finanszírozása, és az hogyan kapcsolódik össze a terrorizmushoz. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Az Egyesült Államok áll a jelenség mögött

Az illegális migrációt kutató szakemberek, de maguk a migránsok is arról számolnak be, hogy gyakran több ezer dolláros nagyságrendű összegek cserélnek gazdát a menekültek és az embercsempészek között, így teljesen legitim a kérdés: honnan van ennyi pénzük azoknak az embereknek, akiknek hazáját évek óta polgárháború sújtja, és az éves átlagjövedelem gyakran az ezer dollárt sem éri el?

Az első és legkézenfekvőbb válasz természetesen az, hogy a világcsendőr szerepét játszó Egyesült Államoknak áll érdekében serkenteni a folyamatot, az USA elindította modern háborúját Európa ellen. Az érvelés onnan indul, hogy az arab tavasznak nem politikai, hanem inkább vallási indíttatása volt, amelynek célja nem a nyugatiasodás, hanem Európa iszlamizációja. A folyamatot pedig az amerikai kormányzat és a mögötte álló pénzügyi oligarchia irányítja.

Az USA természetesen nem humanitárius okok miatt segíti elő a menekültek beszivárgását Európába, hanem azért, hogy egzisztenciális problémákat idézzen elő a kontinensen. Magyarán az Egyesült Államok többek között Líbia bombázásával mesterségesen megrendezett menekültkatasztrófát idézett elő. A szociális háború beszivárog a családokba, a munkahelyekre, a kultúrába és a műveltségbe, ami destabilizálja Európát, mint politikai, gazdasági és kulturális nagyhatalmat. Az újonnan kialakuló káosz pedig kapóra jön az új világrend oligarcháinak.

Az USA e mellett ügyesen rájátszott az iszlám világban lévő feszültségekre, továbbá számos titkos ügynököt küldött a közel-keleti válságövezetekbe, ahol azok humanitáriusnak álcázott fedőszervezeteket hoztak létre, sok millió dollárt osztottak ki a menekülni szándékozók körében. Hajókat is biztosít a menekültek számára, és mivel a sajtót is a markában tartja, a véleményvezérek Európa felé terelik a tömegeket. És az sem véletlen, hogy sok menekült az iPhone-ján mutatja otthon maradt szeretteit az újságíróknak, mert az amerikaiak adták a készülékeket nekik.

Az akció sikeres, hisz az EU teljesen összezavarodott, nincs egységes tagállami álláspont menekültügyben, a tagállamok egyéni megoldásokkal jönnek, mindeközben a dollár/euró árfolyam az előbbi javára látszik elmozdulni.

Törökország áll a jelenség mögött

Erdogan Törökországának egy célja van, visszaállítani az ország korábbi státuszát, az oszmán birodalmat. Irán is ugyanakkor nagyhatalmi státuszra tör, atomhatalommá akar válni, így a két ország felosztja Irakot és Szíriát, hisz Törökország korábban 500 évig uralta az iraki és szíriai szunnitákat, míg a síitákat is uralta már Irán. Az USA természetesen itt is képbe kerül, hisz az lenne a legjobb mindkét országnak, ha Irak és Szíria felosztása az USA segítségével történne meg, ellenkező esetben elveszítené a befolyását a térségben.

Így a török érdek azt diktálja, hogy felgyorsítsa a menekültáradatot, majd az EU-n belül anyagilag finanszírozzák a muszlim tömegek oktatását. Hisz Törökországnak jobb hosszútávon egy barátságosabb Európa, mivel a jelenlegi évek óta csak az EU-s csatlakozás mézesmadzagját húzogatja az orra előtt, továbbá Brüsszel folyamatosan az emberi jogok betartását kéri számon a török vezetéstől. Török területen kétmillió menekült él, akiknek alapellátása hatalmas összegeket emészt fel, nem beszélve a kurdokról, akikkel így sem bírnak. Így mi sem természetesebb, mint átpasszolni Európának a menekülteket, legyen nekik is mivel foglalkozniuk.

A cikk folytatása>>>

vilag.transindex.ro


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here