Demokratúra Törökországban

Ankara a menekülteket eszközként használva macska-egér harcot játszik Németországgal

Az Ankara és Hága között zajló diplomá­ciai szélmalomharc közepette Ausztria is betiltotta a török elnöki rendszer bevezetését népszerűsítő kampányrendezvényeket. Francois Hollande azonban nem holland: jellemző az európai államközi szolidaritásra képtelen vagy simán csak gyáva francia elnökre és politikájára, hogy Metz városában Recep Tayyip Erdogan minisztere bizony megtarthatta kampánybeszédét.

Miközben Németország is magára vonta a mindenható elnök haragját, mert több szövetségi állam is megtiltotta a törökországi politikusok kampánybeszédeit a külhoni törökök előtt. A szavazásra jogosult németországi törökök száma 1,4 millióra tehető, az ő voksuk befolyásolhatja a török alkotmányról szóló április 16-i referendum végeredményét. Ezzel kívánja Erdogan előkészíteni az elnöki rendszere bevezetését.

A német tiltásra válaszul a mindenható török elnök nyomban náci módszerek alkalmazásával vádolta meg Berlint. Ha előbb nem, akkor Horn Gyula óta tudjuk, hogy a hála nem politikai kategória, de náci praktikával vádolni a mindentűrővé változtatott Németországot mégiscsak szembeszökő szónoki szöveg.

Konrad Adenauer óta Németország nemcsak egy példás jogállam, amelyet nyugaton ezért tisztelnek, hanem egy olyan ország, amely háromnegyed százada gazdaságilag és diplomáciai úton is segítette Törökországot. Ráadásul a németországi török közösség minden elképzelhető jognak örülhet, szinte tálcán hordozzák őket.

Folytatás

Forrás: magyaridok.hu


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here