A világ első barlangtemploma újra látogatható

n_78722_1A Szent Péter templomot – mely egyes források szerint a világ első barlangtemploma és egyben a keresztények egyik fontos zarándokhelye – nemrég újították fel, és várhatóan évente 500 ezer látogatója lesz.

A templom Hatay keleti tartományában a Habib Neccar-hegység lábánál található. Az 1930-as években Jézus hívőinek fontos találkozóhelye volt. A felújítási munkálatok két évvel ezelőtt kezdődtek, a templom mostanra új homlokzatot kapott. A barlangban lévő köveket dróthálóval rögzítették, így előzve meg, hogy a látogatók megsérüljenek. A rekonstrukcióra azért volt szükség, hogy a templom visszakapja eredeti kinézetét.

A templomban lévő mozaikok a felújítás során kerültek elő. A látogatók számára az előcsarnok, a parkoló és a kávéház is nyitva áll.

Az Antalyai Régészeti Múzeum információi szerint a megnyitás utáni első 20 napban 3.870 fő látogatta meg a szentélyt, korábban évente 200–250 ezer látogató érkezett ide.

A templom nagyon fontos a keresztények számára, minden év június 29-én misét celebrálnak itt. A szertartáson a vatikáni méltóságokon kívül a világ minden tájáról érkező zarándokok is részt vesznek.

Forrás: Hürriyet Daily News

2015-03-13
Fordította: Kollár Kata – Türkinfo


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here