A Szalai Attila átigazolása körüli hercehurca, nem lapinformációk alapján

Kép forrása: hu.wikipedia.org

Hónapok óta tartja izgalomban a futballszeretőket, hogy mi lesz a sorsa, következő állomása Szalai Attilának, a török Fenerbahce és a magyar válogatott huszonhárom esztendős belső védőjének. A ciprusi Apollon Limaszoltól idén januárban került Isztambulba a hátvéd kétmillió euró átigazolási összegért és remek tavaszt produkált, hiszen csapata hátralévő huszonegy bajnokijának mindegyikén kezdőjátékosként szerepelt és szerzett három találatot is. A válogatott nyári Európa-bajnokságon mutatott fegyelmezett védőjátékának és Szalai jó teljesítményének köszönhetően elindultak a találgatások. Az utóbbi hetekben már hatalmas összegek hozták izgalomba a tízmillió szövetségi kapitány országát, többször merült fel a Chelsea, a spanyol bajnok Atlético Madrid és a Sevilla neve is.

Szalairól a közelmúltban többször is Dzsudzsák Balázs jutott az eszembe. A világ legjobb klubcsapatait, a Liverpoolt, a Juventust, az Intert és még sorolhatnánk hosszasan, hozták kapcsolatba a legtöbb válogatott mérkőzéssel rendelkező szélsővel, hétről-hétre hitette el a média az emberekkel, hogy ez a fiú a világ legjobb klubcsapatainak a mezét fogja viselni. Ezek után nem meglepő, hogy a szurkolói társadalom jelentős része csalódottságát és a nem létező ajánlatok meghiúsulása okán megélt haragját a játékos szidalmazásával próbálta enyhíteni, a mai napig elkíséri válogattunk volt csapatkapitányát a miért ment ide, miért nem oda, feláldozta a karrierjét a pénzért közvélekedés. Pedig semmi más nem történt, csak egyszerűen nem volt ezektől a csapatoktól ajánlata.

Egy fix kivásárlási ár szerepelt a szerződésében a PSV-nél, tizenkét millió euró, plusz egy ígéretet is tett a magyar vezető hírportálok felé: amennyiben bármilyen konkrét ajánlat érkezik és előrelépés lesz az átigazolásával kapcsolatosan, a magyar média lesz az első, aki értesül róla, mégis mentek a találgatások. Konkrét ajánlat azonban csak a Benficatól és az Anzsi Mahacskalától érkezett. Óriási összegeket költött az orosz csapat erősítésekre, hatalmas terveket vázoltak fel, Dzsudzsákkal együtt érkezett Samuel Eto’o az Intertől, Zhirkov a Chelseatől, Christopher Samba a Blackburntől, ráadásul a keretben is voltak már ismerős legendák, elég csak Roberto Carlos nevét említenem. Akkor úgy érezte, ez a helyes irány, ezt választotta a két ajánlat közül.

Folytatás

Forrás: telex.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here