Türkinfo Pilav ve Sohbet Günleri: 

MIÉRT ÉRDEMES MA TÖRÖKÜL TANULNI?

JANUÁR 25. 18:00 | Budapest, Magnet Közösségi Ház

-
Days
-
Hours
-
Minutes
-
Seconds
REGISZTRÁLJ MÉG MA!

A programról 

A török nyelvtanulás talán soha nem volt ennyire népszerű, mint manapság.  

Vajon miért?

Biztosan mindenkinek lapul egy válasz a zsebében: török sorozatokat és filmeket nézünk, egyre több török zenei előadót hallgatunk, török üzleti partnereink vannak, Törökországban nyaralunk, török ismerősökre teszünk szert az interneten, török focicsapatnak drukkolunk. A török nyelv lépten-nyomon elvarázsol bennünket, már-már úgy érezzük, muszáj legalább egy icipicit megtanulni. 

Ám azon felül, hogy tudásunk birtokában eredeti nyelven is élvezhetjük a műsorokat, és törökül szólhatunk a törökökhöz, van-e bármi más pozitív hozadéka, ha megtanuljuk ezt a különleges nyelvet? 

A két ország közötti fellendülő kulturális és gazdasági kapcsolatokat is figyelembe véve, mire használhatjuk még a török tudásunkat? Akár dolgozhatunk is vele?

A Türkinfo Pilav ve Sohbet Günleri soron következő panelbeszélgetésén turkológus és nyelvoktató vendégeinkkel erre a kérdésre keressük a választ.  

Vendégeink: Tasnádi Edit, műfordító, turkológus Horváth Judit, töröknyelv-oktató Nagy Judith, töröknyelv-oktató Moderátor: Tarik Demirkan, a Türkinfo főszerkesztője

Az est végén – ahogy az mindig lenni szokott – török piláfot és ayrant kínálunk vendégeinknek.  

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Töltsd ki szintfelmérő tesztünket! 

Ha biztosan tudod, hogy részt fogsz venni a rendezvényünkön, és foglalkoztál már a török nyelvvel, akkor javasoljuk, hogy töltsd ki a lenti linken elérhető szintfelmérőinket. A teszteket alapfokú, illetve középfokú szinten készítettük el, azt kell kitölteni, amelyikhez közelebb érzed a tudásodat. A tesztlapokat a tesztvissza@citromail.hu e-mail címre várjuk vissza. 

A kijavított feladatlapokat a rendezvényen adjuk át, amiből megtudhatod, milyen szinten állsz jelenleg, és milyen kurzust javaslunk, ha szeretnél komolyabban foglalkozni a nyelvtanulással. 

Figyelem! A mostani tesztek segítségével csakis személyesen tudunk konzultálni, e-mailen keresztül nem fogjuk tudni visszaküldeni az eredményeket azoknak, akik nem jelennek meg a rendezvényen. Amennyiben a földrajzi távolság miatt az online óráink iránt érdeklődsz, látogass el a Türkinfo Nyelvsuli oldalára, és tedd fel nekünk a kérdéseidet. 

Ha gondjaid adódnak a feladatlapok letöltése során, kérlek, lépj velünk kapcsolatba a toroknyelv (kukac) turkinfo (pont) hu e-mail címen!  

Alapfokú tesztlap

Középfokú tesztlap

terkep

Téged is várunk:

Cím: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Időpont: 2019.01.25. 18.00 óra

Ha kérdésed van, keress minket:

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

MIT JELENT A „PİLAV VE SOHBET GÜNLERİ”?

A Törökországban hagyománynak számító pilav sohbet egy beszélgetős összejövetel, ahol az egyetem volt diákjai vagy baráti körök tagjai összegyűlnek, hogy megosszák egymással élményeiket, mindeközben piláfot csemegéznek. Mi ezt a hagyományt szeretnénk meghonosítani, azzal a különbséggel, hogy a beszélgetéseink mindig egy Törökországgal kapcsolatos téma köré szerveződnek. A kultúrán át vizsgáljuk a modern élet jelenségeit, aktualitásait.