Marion Cotillard – Madonna bundában

Forrás: twitter.com

A Madonna bundában (eredeti: Kürk Mantolu Madonna, ang.: Madonna in a Fur Coat) filmben Maria Puder szerepét egy világsztár játssza majd: Marion Cotillard.

Már korábban szárnyra kaptak a hírek, hogy vászonra kerül Sabahattin Ali népszerű könyve. A rajongók nagy érdeklődéssel várták a hírt, hogy ki fogja megkapni a főszerepet, sokáig Beren Saat volt a legesélyesebb jelölt. A török színésznő kétségtelenül azon pár jelölt között van, akik remekül alakíthatták volna Maria Pudert.

Azonban meglepő fordulat történt, de még milyen meglepő! Maria Puder szerepét nagy valószínűséggel a francia filmcsillag, Marion Cottilard fogja alakítani.

A színésznő elolvasta a könyvet, és nagyon tetszett neki, szívesen játszana a filmben. A hírek szerint a közeljövőben a szerződést is aláírják.

Azt viszont még nem lehet tudni, hogy a férfi főszereplőt, Raif Efendit ki fogja megformálni. Mert Fırat neve merült fel esélyesként. A török színész részt vesz a filmmel kapcsolatos munkálatokban is, illetve korábban hangot adott azon véleményének is, hogy mivel Maria Puder külföldi a könyvben, sokkal hitelesebb lenne, ha a megszemélyesítője is külföldi lenne.

A könyvadaptációt az Ay Yapım török filmstúdió készíti a híres hollywoodi filmstúdió, a The Weinstein Company együttműködésével. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy Marion Cottilard-nak ajánlották fel a szerepet.

A The Weinstein Company az utóbbi években olyan nagy sikerű filmeket készített, mint az Aljas nyolcas (r.: Quentin Tarantino), a Napos oldal (r.: David O. Russel), az Oroszlán (r.: Garth Davis), a Macbeth (r.: Justin Kurzel) vagy a Mélyütés (r.: Antoin Fuqua). Tehát mondhatni, a szakma nagyágyúi.

A film forgatásához Sabahattin Ali lányától, Filiz Alitól is sok tanácsot kapnak a készítők. Emiatt még inkább bizakodóak a film sikerességét illetően.

Mint a legtöbb könyvadaptációban, ennek a filmnek a cselekménye is kicsit eltér majd az eredetitől: másképp fog kezdődni, viszont ugyanúgy fog végződni. És természetesen amennyire csak lehet, próbálnak hűek maradni a készítők az eredeti műhöz.

Nagy izgalommal várjuk, hogy a könyv nagyszerűségét mennyire tudják majd átvinni a vászonra is, illetve hogy a filmnek milyen visszhangja lesz a világközönség előtt. Mintha már látnánk is a mozik pénztáránál kígyózó sorokat!

Forrás: onedio.com

Dora Uysal – Türkinfo

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here