Kikapott a Slovan Isztambulban, és már nem juthat tovább

A pozsonyi Slovan labdarúgócsapata 2:1-re kikapott Isztambulban a Besiktas ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörének utolsó előtti fordulójában. Az égszínkékek Daniel góljával sokáig vezettek, de a Besiktas a végjátékban fordítani tudott.

A Besiktas stadionjához vezető főút mellől a meccs előtt nem hiányoztak az obligát mez- és sálárusok (elvégre Isztambul minden fő- és mellékútján árulnak valamit), de a hömpölygő tömeget hiába kerestük a Slovan isztambuli vendégjátéka alkalmából. Délután az eminönüi piacon sokkal nagyobb volt a tolongás, a Besiktas negyvenezres stadionjában még félház sem volt.

A török klub rosszul kezdte a szezont, és bár a bajnokságban a legutóbbi hat meccséből ötöt megnyert, egyszer pedig döntetlenezett, a tabellán pedig feljött a negyedik helyre, az Európa-ligában már elbúcsúzott a továbbjutási esélyektől. A Slovan elleni meccsnek így a hazaiak számára nem volt tétje, ez pedig a nézőszámon is megmutatkozott.

A szurkolás viszont így is fergeteges volt, ez a relatíve nem túl sok ember elképesztő hangorkánt tudott kelteni. Mindehhez nyilván a stadion kiváló akusztikája is hozzájárult, de így is roppant hatásos volt, ahogy a kapu mögötti táborok felelgettek egymásnak.

A Slovannak még volt matematikai esélye a továbbjutásra, de ehhez mindenképpen győznie kellett Törökországban, és még a másik meccset is figyelnie kellett.

A pályán azonban a Besiktas dominált, még ha az első helyzetre fél órát kellett is várni: Oguzhan Özaykup ajtó-ablak helyzetből 7 méterről a kapu fölé lőtt – éppen akkor, amikor a drukkerek már kezdték volna füttyszóval kinyilvánítani a nemtetszésüket a nem túl akciódús játék láttán.
Ez a füttyszó viszont hamarosan felerősödött: a 34. percben De Marco bal oldali beívelése után Daniel teljesen tisztán kapta a labdát a jobb oldalon, és nem is késlekedett – 0:1. Ráadásul még a szünet előtt kétgólos is lehetett volna a Slovan előnye, a Slovan labdaszerzés után gyors kontrát vezetett a jobb oldalon, Sporar lőtt, de kicsit eltörte a labdát, és nem találta el a kaput.

Folytatás

Forrás: ujszo.com