Ismét elbukhatja a Bajnokok Ligája döntőjét Isztambul

Kép forrása: snl.no / Av UEFA.
Lisens: Falt i det fri (Public domain)

Kedden dönt az UEFA a BL-döntő helyszínéről, ha a brit korlátozások miatt elveszik Isztambultól a rendezés jogát, akkor London lehet a befutó érte.

Hétfőn egyeztet az UEFA és a brit kormány a Bajnokok Ligája döntőjének helyszínéről – adta hírül a Sky Sports. Az eredeti tervek szerint a 2020-2021-es szezonban a Bajnokok Ligája döntőjét az isztambuli Atatürk Olimpiai Stadionban rendezték volna, azonban a brit járványügyi szabályozások Törökországot a piros, vagyis a kiemelten magas kockázatot jelentő kategóriába sorolják.

Ez azt jelenti, hogy Törökországba a brit szabályok szerint csak fokozottan szükséges helyzetben utazhat brit állampolgár, visszatéréskor pedig 10 napos karanténkötelezettség vár rá. Ez értelemszerűen hátrányosan érintené a szurkolókat, akik közül az UEFA döntése értelmében csapatonként négyezer fő lenne jogosul a helyszínről követni a mérkőzést.

A jelenlegi szezon BL-döntője angol házidöntőként is felfogható, ugyanis a Manchester City és a Chelsea csap össze, így észszerű opcióként merült fel a Sky Sports információi szerint, hogy a mérkőzést a londoni Wembley stadionban rendezzék, de felmerült harmadik opcióként, hogy Portugáliába vinnék a meccset.

Az UEFA döntése a kérdésben keddre várható, és ha úgy ítélik, hogy biztonságosabb Nagy-Britanniában megtartani a mérkőzést, akkor Isztambul zsinórban másodjára bukja a BL-döntőjének rendezését. A 2019-2020-as szezonban is hivatalosan a török városé volt a rendezés joga, azonban a koronavírus-járvány miatt a legrangosabb európai kupa mérkőzéseit Portugáliába, egy védett buborékba menekítették.

Forrás: hvg.hu