A birkózó lánytestvérek, akik autók húzásával edzenek

A nemzeti válogatottban birkózó Eda Tekin és testvére, Ece különleges edzésprogramot folytatnak Antalyában: az edzőteremben a technikai részleteket gyakorolják, naponta 5 km-t úsznak a tengerben, a víz alatt köveket hordanak, a tengerparton futnak, és egy 1 tonnás autót húznak erősítésül.

Ece 5 éve kezdett sportolni, amikor – egy barátja edzését látva – kedvet kapott a birkózáshoz. Családjuk különleges figyelmet szentelt a sportoló lánynak, és bár Eda is testvérével együtt élte át a sikereket, ettől kissé féltékeny lett, ezért csatlakozott nővéréhez.

Edzőjük, Şerafettin Uysal elmondta, hogy a lányok napi 6 órát edzenek, legalább olyan keményen, mint a kommandósok. Reggel a tengernél kezdenek futással és úszással, napközben a hegyekben és az erdőben történő futással edzenek tovább, majd este edzőtermi birkózó órákkal fejezik be a napot.

A testvérpár nemzeti és nemzetközi versenyeken is szerepel. Ece kitűzött célja a világbajnokságon aratott győzelem. Országos bajnokságon már megszerezte az aranyérmet, az Európa-bajnokságon sajnos egy sérülés miatt fel kellett adnia a meccset.

Eda Tekin ez év márciusában a Szerbiában megrendezett 23 év alatti birkózók versenyén ezüstérmet szerzett, továbbá kvalifikálta magát a júniusban Spanyolországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra.

Forrás: onedio.com, DHA

Erdem Éva – Tükinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here