Üzleti delegáció Trabzonba és Isztambulba a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata szervezésében

Üzleti delegáció Trabzonba és Isztambulba a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozata szervezésében 2018. október 16-19.

Törökország dinamikusan fejlődő piacgazdaság, melynek szerkezetében az ipar (2017-ben a GDP 31,8%-a) és a szolgáltató szektor (2017-ben a GDP 61,4%-a) bővül a legdinamikusabban és adja a munkahelyek 73,3%-át. A gazdasági növekedés kockázatai jelenleg mérsékeltek. A tavalyi év során a nagy állami beruházásoknak köszönhetően 7,3%-kal bővült a gazdaság. 2018-ban várhatóan további 4,7%-kal fog növekedni, azonban középtávon kockázatot jelent a líra árfolyamának folyamatos romlása és a kétszámjegyű infláció. Törökország Magyarország 15. legfontosabb kereskedelmi partnere.

Trabzon a Fekete-tenger partján fekszik, főbb import termékei a szén, finomított olaj, fém alapanyagok, főbb export termékei zöldség, gyümölcs, tea, mogyoró, tejtermékek, textilipari termékek, teherautó pótalkatrészek, bútor, vegyipari termékek. Isztambul Törökország gazdasági központja, és legfejlettebb városa. Az ország ipari termelésének kb. 45%-át adja, mindemellett az ország a legfontosabb export- és import központja és tengeri kikötője. Jelentős a nehézipara, foglalkoznak itt autógyártással, hajógyártással, cementgyártással, jelentős az üvegipara, textil-, gumi- és bőripara, valamint a turizmusa. A Törökországba kiutazó üzleti delegáció célja az országok vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése, új üzleti kapcsolatok kialakítása.

Folytatás >>>

Forrás: iparkamaraszolnok.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here