Minden, amit a Turkish Airlines-ról tudni érdemes

Blogunkban hétről-hétre bemutatjuk azokat a vezető légitársaságokat, amelyekkel a legkényelmesebben juthatunk el a Távol-Keletre. Ezen a héten a Törökország nemzeti légitársaságát, a Turkish Airlines-t ismertetjük meg olvasóinkkal.

A légitársaság 1933-ban kezdte meg működését, majd első járatait belföldre (Isztambulba, Ankarába és Eskişehirbe) indította. Nemzetközi légtér meghódítása 1947-ben kezdődött, majd negyven év múlva már világszerte meghatározó szereplővé vált az utaztatásban.

Mára a Turkish Airlines egyike a világ legdinamikusabban fejlődő légitársaságainak. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy 2014-ben 46,2 millió utasra növelte forgalmát, ami csaknem hatmilliós növekedést jelent egy év alatt. Nem csak az utasok száma, hanem az úti célok száma is felfelé ível: célállomásai 261-ra emelkedtek a korábbi 239-ről.

A siker titka

A Turkish Airlines az első és egyetlen négycsillagos légitársaság Európában, és az utóbbi időben már négyszer is kiérdemelte a “Legjobb európai légitársaság” díjat. De mi áll a Turkish Airlines sikere mögött?
Leginkább az, hogy rendkívül jó ár-érték arányú szolgáltatást kap az, aki velük repül. Legendásan jó a catering a társaság járatain: aki valaha repült már a Turkish Airlines-szal, azt bizonyára megerősítheti, hogy kifogástalan menüt szolgálnak fel. A business osztály utasainak szakács készíti el az ételeket a fedélzeten, így királyoknak kijáró kiszolgálással élvezhetjük utazásunkat. Rendben, de hogyan is néz ki ez élőben? Az alábbi videón láthatjuk, hogy a Turkish Airlines business utasai milyen lounge-ban várakozhatnak az isztambuli repülőtéren, valamint betekintés kapunk az egyik gép kabinjának belsejébe is.A török légitársaság vitathatatlan előnye a jó menetrendje is: Budapestről napi három járattal juthatunk el Isztambulba, ahonnan az Atatürk repülőtéren keresztül tovább utazhatunk a Távol-Kelet számtalan pontjára. A Malév csődje óta jelenleg nincs közvetlen járat Budapestről Délkelet- és Kelet-Ázsiába, ezért a rövid átszállási idővel számos törzsutast tudott a Turkish Airlines megnyerni magának. Az Ázsiaspecialista utasai leginkább Szingapúrba és Kuala Lumpurba repülnek a légitársasággal, ahol pár nap városnézés után folytatják utjukat Balira, Langkawira, Phuketre, vagy valamelyik másik egzotikus ázsiai nyaralóhelyre.

Forrás: www.azsiaspecialista.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here