Yoğurtlu tavuk salatası (Joghurtos csirkesaláta) – Szegedi Ági

Hozzávalók:

30 dkg főtt csirkemell
4 db csemege uborka (használhatunk helyette kígyóuborkát is)
½ fej lila hagyma
2 marék pirított dióbél
1 nagy pohár (török v. görög) joghurt
4-5 ek. majonéz
3 gerezd fokhagyma

A csirkemellet sós vízben főzzük meg, amibe dobjunk pár szem borsot, babérlevelet, római köményt.

A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk a majonézt, majd ízlés szerint sózzuk. A főtt csirkehúst kisebb darabokra, az uborkát apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a lila hagymát. A hozzávalókat elkeverjük a joghurtos mártással. Durvára vágjuk a pirított dióbelet, és a legvégén adjuk a salátához. Könnyű, gyors vendégváró étel, kiváló lehetőség a levesből megmaradt főtt hús felhasználására.

Afiyet olsun!

Szegedi Ági / Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here