Török köfte fejedelmi török piláffal és tavaszi padlizsánsalátával

Írta: Street Kitchen – 2015-05-04 10:33

Szaftos bárányhúsos fűszeres húspogácsák, illatos mazsolás-fenyőmagos rizs és egy üde padlizsánsaláta paradicsommal, rengeteg petrezselyemmel. Érzitek már az illatokat? Elfelejteni sem fogjátok tudni! A Konyhafőnök első szériájából megismert Nuray Attila egy török családi receptjét osztja meg velünk, ez különösen aktuális most, mert május a török gasztronómia hónapja Budapesten.

Lesznek itt kávéházi estek, gasztrokurzus, tradícionális török reggelik és török gasztronómiai utcafesztivál is. Jó buli lesz, mi biztos ott leszünk! Részletes infót a Yunus Emre Török Kulturális Központ oldalán találtok! Most pedig nézzétek meg ezt a videót, a receptet pedig feltétlenül próbáljátok ki!

kofte

Hozzávalók a padlizsánsalátához:

2 közepes méretű padlizsán
1 nagyobb vöröshagyma fele
2 nagyobb paradicsom
1 jó nagy csokor petrezselyem
fél citrom leve
só, bors
Folytatás és videó>>>pilafkofte


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here