Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 6.

6. rész: Terbiyeli tavuk çorbası (Habart csirkeleves) II.

Ezúttal jöjjenek a joghurttal habart levesek, szám szerint kettő.

1. receptterbiyeli_klasiktatlar

Hozzávalók:

2 pohár főtt csirkehús
2 ek étolaj
1 tk pirospaprika pehely (ha nincs, jó az őrölt paprika is)
6 pohár csirkehúslé
1 ek liszt
4 ek joghurt
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma
2 ek ecet

Előkészületek:
A zúzott fokhagymát keverjük el kevés sóval és a 2 ek ecettel. A főtt csirkehúst (lehet mell vagy comb is) vágjuk kockákra.

A habaráshoz:
Egy tálkában alaposan keverjünk el egy egész tojást a liszttel, majd adjuk hozzá a joghurtot és pürésítsük.

A 6 pohár csirkehúslevet a darabolt főtt hússal kezdjük el forralni. A forró levesből egy keveset vegyünk ki, és keverjük hozzá a habaráshoz. Ezt azután lassan öntsük a leveshez, amit alaposan keverjünk el és kb. 5 percig forraljuk. Ha kell még, utánasózzuk.

Az olívaolajon kissé futtassuk meg a paprikapelyhet – vigyázva, meg ne égessük, mert keserű lesz a leves – és locsoljuk a leves tetejére. A fokhagymás ecettel tálaljuk.

Afiyet olsun!

Forrás: klasiktatlar.com

 

2. receptterbiyeli-tavuk-suyu-corbasi_çorbatarifleri

Hozzávalók:

2 ek liszt
6 pohár csirkehúslé
1 db csirkemell
Só, bors
Étolaj
1 török teáspohár árpa tészta (bármilyen apró szemű tésztával helyettesíthető)
1 db tojás
1 db citrom
Kakukkfű, paprikapehely (őrölt paprika is jó)
1 pohár joghurt

Elsőként egy kisebb fazékban megfőzzük a csirkehúst, míg az el nem válik a csonttól. Leszűrjük, a húst darabokra szedjük.

Egy leveses fazékban az olívaolajon kissé megpirítjuk a lisztet. Ezután lassan felöntjük a levessel. Amint a leves elkezd forrni, beletesszük a tésztát és közepes lángon, néha megkavarva, főzzük.

Amíg fől, elkészítjük a habarást – egy tálkában felverjük a tojást a citromlével és a joghurttal. A leveshez adjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, majd lassan beleöntjük a habarást (hőkiegyenlítéssel). Még 3-5 percig főzzük. Tálaláskor olajon kissé megfuttatott pirospaprikával és kakukkfűvel meglocsoljuk.

Afiyet olsun!

Forrás: corbatarifleri.info

Szegedi Ági / Türkinfo

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 5.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 4.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 3.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 2.

Tavuk çorbası, avagy csirkehúsleves, amúgy törökösen 1.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here