Pide (török pizza)

Ahányszor pizzát sütök, gyerekeim mindig elmondják, hogy sehol a világon nincs olyan finom pizza, mint itthon. Imádják, én meg szívesen készítek.
Ezzel a formázási módszerrel lesz a pizza török papucs formájú, melynek a tölteléke általában fűszeres darált hússal készül. De lényegében bármivel tölthetjük, ízlésünk szerint. pide

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1 tk cukor

3 dl langyos víz

2 ek olívaolaj

2 tk só

1 evőkanál tejföl

őrölt bors

1-2 teáskanál szárított oregánó + egy kevés a szóráshoz

A töltelékhez:

35 dkg darált hús

1 kisebb zöldpaprika

1 fej lilahagyma

3 cikk fokhagyma

3 evőkanál sűrített paradicsom + egy kevés a kenéshez

2 teáskanál szárított kakukkfű

1 csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt színes bors

kevés olaj a sütéshez

10 dkg reszelt sajt a tetejére

A tálaláshoz:

paradicsom

bazsalikomlevelek

tejföl

csípős paprika

Elkészítése:

A tésztához 1 dl langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, belemorzsoljuk az élesztőt, és összekavarjuk.

Részletek>>>

2012-08-20

http://gergelyne.blogspot.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here