2019. június 18.

Gasztro

Gasztro

Tepsis kebap (Tepsi kebabı)

75 dkg puha, nem túl száraz marhahús darálva 2 fej vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma só, bors, esetleg őrölt római kömény 1 nagy csokor petrezselyem...

Abugannüç

5-6 padlizsán 4-5 nagy, húsos paradicsom 4-5 nagy, hegyes erős paprika (zöld, vagy piros) 2-3 nagy csokor petrezselyem 1/2 fej fokhagyma só, citromlé, olívaolaj...

Gyors İmam bayıldı

4-5 padlizsán 3-4 nagy, húsos paradicsom, vagy egy doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv 3-4 piros, vagy zöld kápia paprika, vagy hegyes, erős zöldpaprika 2 nagy...

Erdei kebap (Orman kebabı)

1/2 kg puha marhahús (pl. lapocka) 2 fej vöröshagyma 2 evőkanál margarin 2 nagy krumpli 2 szál sárgarépa 2 evőkanál paradicsompüré só, kakukkfű A kockára...

Tarkabab saláta (Barbunya pilaki)

25 dkg tarkabab 1 nagy fej vöröshagyma 1 nagyobb szál sárgarépa 5-6 gerezd fokhagyma 1-2 evőkanál paradicsompüré olívaolaj petrezselyem citrom A tarkababot előző nap beáztatom....

Szépajkú (dilber dudağı)

Hozzávalók: 10-15 dkg cukor 1 kávéskanál citromlé 5 dkg vaj 15 dkg liszt 3 egész tojás 1 tojássárgája csipet só 3 dl víz a...

Padlizsánsaláta (Patlıcan Salatası)

1 kg padlizsán (török paradicsom) 2 dl joghurt 1/2 dl (olíva)olaj 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál só Másik változatához - a padlizsán mellett -...

Asszonycomb fasírozott (Kadın Budu köfte)

2 hagyma 75 dkg darált marha- vagy birkahús 15 dkg rizs 3 tojás 2 evőkanál margarin 2 dl víz 1 kávéskanál só 1/2 kávéskanál...

Spenót darált hússal (Kıymalı ıspanak)

1 kg paraj, 2 fej hagyma, 15 dkg darált hús, 2 ek vaj, 2 ek rizs, 1,5 csésze víz, só, joghurt.   A spenótot megtisztítom,...

Főtt garnélarák

Fél kg garnélarák, 2 ek fehérbor (pl. Retsina), 1 közepes répa, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors és tartármártás.   A répát, a bort, a hagymát...