Padlizsánsaláta (Patlıcan Salatası)

1 kg padlizsán (török paradicsom) 2 dl joghurt 1/2 dl (olíva)olaj 1 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál só Másik változatához – a padlizsán mellett – 15 dkg puha fehér sajt vagy gomolya szükséges.patlican-salatasi-1431

A közepes nagyságú padlizsánokat nyílt lángon (jobb híján sütőben) addig sütjük, amíg a héjuk szenes nem lesz. Folyóvíz alatt lehúzzuk a bőrét, és a megtisztított padlizsánokat cserép- vagy porcelántálban fakanállal összenyomjuk. Ez az alapanyag. Gazdagíthatjuk joghurttal, olajjal, tört fokhagymával, sóval. Másik változatában villával szétnyomkodjuk a puha fehér sajtot vagy gomolyát, s a padlizsán közé keverjük. Az összenyomott sült padlizsán természetes állapotában is fogyasztható, de akkor egy parányi sóval, olajjal és egy kevés fokhagymás ecettel, esetleg olajbogyóval szokás gazdagítani.

Necil Togay


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here