Olívás zöldséges articsóka

1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva, 6 db articsóka vigyázzunk a vásárlásnál, hogy a teteje ne nyíljon ki, a kinyílt articsóka már nem jó, 2 db sárgarépa (apró kockákra vágva), 2 db paradicsom, meghámozva, kockákra vágva, 2 db burgonya meghámozva, kisebb kockákra vágva, 1 marék rizs, fél citrom leve, 1,5 dl olíva olaj, kevés friss kapor a tálaláshoz, só enginar2

Az articsókákat megtisztítjuk és negyedeljük (a külső sötétzöld rétegeket egészen a világos részig lefejtjük, a szárát levágjuk és a belső, szőrös részt kivágjuk). Ezután azonnal citromlével bekenjük és citromleves, lisztes vízbe tesszük, mert gyorsan befeketedik. A vöröshagymát és a sárgarépát az olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a még egyszer alaposan megmosott articsókát és a fél citrom levét.

Hagyjuk kicsit levet ereszteni, majd a paradicsomot, burgonyát és rizst adjuk a zöldségekhez. További 5-6 percig fedő alatt főzzük. Ezután annyi vízzel felengedjük, hogy épphogy ellepje, megsózzuk és készre főzzük. Akkor jó, amikor a rizs és a burgonya is megfőtt. Tálaláskor kaporral megszórjuk. Afiyet olsun! Jó étvágyat!

2011-05-04

Klaudia


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here