Menemen, avagy a törökök szuper rántottája

Egy gyors rántottával indítani a napot zseniális, pláne ha ez a tojásos cucc rengeteg friss zöldséggel és fűszerekkel van felturbózva. Mi elkészítettük a törökök speckó tojásos ételét a menemen-t és egyet mondhatunk, ha kipróbálod, még tuti pár napon keresztül ezt fogod készíteni reggelire, annyira jó!

1 nagy tk vaj
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 zöld kaliforniai paprika
1 kápia paprika
1 hegyes erős paprika
1 púpozott tk szárított oregánó
1 mk füstölt paprika
1 mk csípős paprika
bors

1 hámozott paradicsom konzerv (200 g)
4 tojás
1 csokor friss petrezselyem
1 csokor snidling

Egy serpenyőbe tesszük a vajat és az olívaolajat, erre rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. A háromféle paprikát felszeleteljük és hozzáadjuk a hagymás alaphoz. Fűszerezzük egy nagy adag szárított oregánóval, füstölt és csípős paprikával, sózzuk, borsozzuk, majd 5-8 percig rotyogtatjuk. Most jöhet a konzerv paradicsom, pár percre rá pedig az előre felvert tojások, alacsony hőmérsékleten jó szaftosra főzzük, tálaláskor pedig snidlinggel és petrezselyemmel szórjuk meg.

Eredeti videóval>>>


2 COMMENTS

    • nem igazítottam átírás után az igét a tárgyhoz:
      ezt viszont kevesebben értenék meg.
      (előtte ‘amit’ állt ott.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here