Mazsolás (İç) pilav

icpilav_ufak1/2 kg rizs 4 evőkanál vaj 1 kis fej vöröshagyma 1 bő marék fenyőmag 1 bő marék kuş üzümü (szárított bodzabogyó), esetleg apró szemű mazsola 20 dkg báránymáj húsleves (kockából), vagy víz, kb 1,1 l 1 evőkanál só 1/2 kávéskanál őrölt bors (ha van, 1/2 kávéskanál yenibahar fűszerkeverék)

A rizst, fenyőmagot és kuş üzümü-t alaposan megmosom, a májat felkockázom. Egy kanál vajban addig pirítom az apróra vágott hagymát a fenyőmaggal együtt, míg a fenyőmag aranybarna nem lesz. Hozzáadom a májat, 2-3 percig pirítom, majd felöntöm húslevessel, megfűszerezem, és hozzáadom a kuş üzümü-t. Leveszem a tűzről. Másik edényben felolvasztom a maradék vajat, hozzáteszem a rizst, és közepes lángon, állandóan kevergetve pirítom 20-25 percig. A fűszeres levet a rizsre öntöm, elkeverem, 2 percig forralom, aztán nagyon kicsi lángon, lefedve főzöm 17-18 percig. Mikor kész, a fedő alá tiszta konyharuhát, vagy papírtörlőt teszek, és hagyom állni még 20 percig.

Canan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here