Lavas tészta (török kenyér)

2 csésze fehér liszt + 2 csésze teljes kiőrlésű liszt (fehér liszt is megteheti)Lavaş
2 csésze víz
1 / 2 teáskanál só
2 evőkanál olívaolaj

az összes hozzávalót egy nagy tálban összekeverem .
nagyobb diónyi darabokat vágok ki belőle.
minden egyes darabot 25 cm- esre kinyújtok, s egy serpenyőben szárazan mindkét oldalát megsütöm , kb. 3 perc alatt.

2013-04-03


1 COMMENT

  1. […] Az utolsó kijevi napunkon nem nagyon akaródzott kidugni az orrunkat a szobából. Akartunk még várost nézni, de az előző napi utazástól még fáradtak voltunk, délig aludtunk. A hotel „éttermében” terveztünk ebédelni, de nagyon rossz ötlet volt. Kétféle menü volt összesen, és a pincérnek sikerült juszt is a másikat kihoznia. Kicserélték ugyan, de nem lettünk boldogabbak: az ehetetlen kategóriába volt sorolható, a legrosszabb menzás ebédek színvonalán. Mivel nem sok gusztusunk volt megenni, elindultunk inkább az Aranykapuhoz, a szökőkutas étterembe. Ott jól teletömtük magunkat borsccsal és lavassal. […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here